Melek Özlem Sezer’den çocuklara şiirler

Ağustos 10, 2015

Melek Özlem Sezer’den çocuklara şiirler

sakiz_cigneyen_kedi_kapak.inddMelek Özlem Sezer’in Sakız Çiğneyen Kedi adlı şiir kitabı, 7 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Ödüllü şair Melek Özlem Sezer Sakız Çiğneyen Kedi’de şairliğini çocuklardan yana konuşturuyor. Mustafa Delioğlu’nun birbirinden güzel resimleriyle şiirler keyifli bir oyuna dönüşüyor.

Bu şiirlerde kediler, çocuklar, kardan adamlar, nineler  hayatla iç içe neşeyle boy gösteriyor. Hüzün
bile şiirin süzgecinden tatlı tatlı damlayıp çocukların düş evrenine güzel resimler çiziyor.

“Cemal Süreya Şiir Ödülü” ve “Behçet Aysan Şiir Ödülü”ne layık görülen Melek Özlem Sezer’in kaleme aldığı kitap, çocuklarını şiirle tanıştırmak isteyen anne babalar için şiir evrenine eğlenceli bir giriş vaat ediyor.

“Diyorlar ki kötüymüş kara kediler
Peki, hiç sordunuz mu bakalım
Ne düşünüyor kedi halkı?
Belki de onlara göre kara kediler
Kedilerin en güzeli, en yakışıklısı”

Melek Özlem Sezer

Hacettepe Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezunu oldu; Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Üniversitelerde masal analizi dersleri verdi. Milliyet Çocuk (Miço) dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Çocuk tiyatrosuna emek verdi. TRT radyolarına yetişkinler ve çocuklar için masal, özel radyolar için şiir programları hazırlayıp sundu. TRT Çocuk kanalı için animasyon senaryoları yazdı, seslendirme yaptı. Sinema, halk bilimi ve şiir dalında pek çok ödül sahibi olan yazar çocuklar ve yetişkinler için yirmiyi aşkın eser kaleme aldı; Büyüklere Mektuplar, Büyüklerle Dalga Geçme Dersleri, Eldivenlerimi Kim Çalıyor?, Karagöz’ün Gölgesini Kim Çaldı?, Eyvah, Gölgeler Değişiyor! adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (10 Ağustos 2015)

Yorum yapın