Masal Fanzin’in 11. sayısı yayımlandı

Mayıs 10, 2016

Masal Fanzin’in 11. sayısı yayımlandı

IMG_2023Masal Fanzin’in 11. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yıllardır Sivas’ta Mızrap Güleç’in öncülüğünde, Sivas merkezli yayın hayatını sürdüren Masal Fanzin, iki yıl aradan sonra 11. sayısını nihayet çıkardı. 11. sayısını Edip Cansever’in “Mendilimde Kan Sesleri” şiirine adayan Masal Fanzin, tamamen fanzin mantığına uygun olarak oldukça sıra dışı bir sayıyla iki yıldır bekleyen okurlarını selamladı.

“Ahmet abi, güzelim, bir mendil niye kanar
Diş değil, tırnak değil bir mendil niye kanar
Mendilimde kan sesleri”

EDİP CANSEVER – MENDİLİMDE KAN SESLERİ

Masal Fanzin, Sivas’ta ve Sivas merkezli olarak çıkmakta olan bir fanzin. İlk sayılarını 2012 – 2013 yıllarında çıkaran Masal Fanzin’in tüm yazar ve şairleri, eserlerini müstear isimlerle fanzinde yayınlamakta. Bilgisayar teknolojisini neredeyse tamamen bu sayıda sıfıra indiren Masal Fanzin; kapak resminden logosuna, içindeki tüm eserlerden tasarımına varıncaya dek tamamen elle hazırlandı. Okurları yine bu sayıda beklediğine değecek 44 sayfa, dolu dolu ve oldukça kaliteli eserler bekliyor. Masal Fanzin’in bu ilginç sayısında şiirlerin yanı sıra öykü, deneme ve mektup türleri de ağırlıklı olarak yer almaktadır.

Eser sahiplerinin kendilerini “Kaknüs” olarak adlandırarak yine müstear isimler kullandığı 11. sayının genel içerikleri ise şöyle;

Kaknüs Zihni Kara “Kaknüslere Manifesto 2 – Biz Kime Benzeriz?” manifestosuyla ilk sayfada okurları karşılıyor ve tüm kaknüslere sesleniyor. Kaknüslerin kime benzediğinden çok, kimlere benzemediğini kaleme alan Kaknüs Zihni Kara, şiirin nereden nereye geldiğini ve nereye gitmekte olduğunu ve tabi ki nereye gitmesi gerektiğine dair de bir yol haritası çiziyor, tüm kaknüs ve okurlara.

Kaknüs Taha Karasevda, “Mum Baba” isimli şiirinin yanı sıra “Felsefenin Sonu: Pozitivizm” yazısıyla felsefenin sonunun bilimle nasıl geldiğini ve bilimin insanları nasıl aldattığını gözler önüne seriyor.

Kaknüs Edebiya “Koltuk” ve “İçeri” isimli iki şiirinin yanı sıra “Sağım Soğan Solum Sarımsak” isimli sıra dışı bir öyküyle okurlarını kendi iç dünyasına hapsediyor.

Kaknüs Nihai “Mendilimde Kan Gazeli” isimli divan şiirinin yanı sıra Albert Camus’un “Başkaldıran İnsan”ını sorguluyor: “Başkaldıran İnsan Gözaltında”

Kaknüs Gülnihal ise “Ya ulaşmazsa?” diyor ve Batıdan, Doğu’ya mektup kaleme alıyor.

Genel olarak Masal Fanzin’deki diğer bazı eserler şu şekilde:
“Mendilimde Kan Sesleri Üzerine Bir İnceleme” – Deneme – Kaknüs Ölü Cenin
“Ketçap Sesleri”  – Şiir – Kaknüs Zihni Kara
“Saat Kaç?” – Öykü – Kaknüs Ölü Cenin
“Herkesin İti” – Öykü – Kaknüs Arif Yakup Sel
“Mendilim Kanasa Sadece” – Şiir – Kaknüs Ölü Cenin

edebiyathaber.net (10 Mayıs 2016)

Yorum yapın