Margaret Atwood’un yeni romanı yayımlandı

Aralık 11, 2018

Margaret Atwood’un yeni romanı yayımlandı

Margaret Atwood’un “Kalp Gidince” adlı romanı, Sıla Okur çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünyaca ünlü Booker Ödüllü Kanadalı şair, yazar, eleştirmen ve denemeci Margaret Atwood’un son kitabı Kalp Gidince raflarda.

ABD’deki ekonomik kriz sırasında işsiz ve evsiz kalan Charmaine ve Stan çifti arabalarında yaşamaktadır.  Charmaine bir gün, televizyonda “Positron Project” diye bir şeyin reklamını görür.  Bir şirket, orta ölçekli bir hapishane ve etrafındaki kasabayı devralmış, çevresine duvarlar örmüş, içeride yeni bir yaşam vaat etmektedir.  Projeye katılmaya karar verirler.  Pozitron dedikleri cezaevidir aslında; dışındaki kasabanın adı ise Consilience.  Katılan herkes, yılın bir ayını dışarıda (Consilience’ta), ikinci ayını Pozitron’da mahkûm olarak geçirir.

Cezaevinde önemli çalışmalar yapılıyor: Biri, insandan ayırt edilmesi imkânsıza yakın seks robotları. Bunları başta Las Vegas ve Hollanda olmak üzere pek çok yere ihraç ediyorlar.  İkincisi de, bir lazer operasyonuyla kişinin beyninde sevgi/aşk nesnesini silip operasyondan sonra karşısında ilk gördüğü kişiye ömür boyu ve sorgulamaksızın bağlanmasını, bir nevi köle olmasını sağlamak.

Tektip giysilerin, beton duvarların, şirketlerin kâr ve zarar tablolarının, seks robotlarının, reklam sloganlarının ortasında kalp sevmeyi unutacak mıdır?

Yazar Hakkında:

Margaret Atwood: (1939, Ottowa) Kanadalı şair, yazar, eleştirmen, denemeci, feminist ve çevre aktivisti. Özellikle “ütopya” ve “distopya” kavramlarını birleştirerek “üstopya” adını verdiği kendine özgü bilimkurgu türündeki romanlarıyla tanındı. Kör Suikastçı (Booker Ödülü, 2000), Damızlık Kızın Öyküsü, Tufan Zamanı, Antilop ve Flurya, Damızlık Kızın Öyküsü, Cadı Tohumu gibi romanları Türkçede de yayımlandı.

edebiyathaber.net (11 Aralık 2018)

Yorum yapın