Margaret Atwood’dan DelliÂddem üçlemesinin son kitabı

Mayıs 6, 2019

Margaret Atwood’dan DelliÂddem üçlemesinin son kitabı

Margaret Atwood’un DelliÂddem adlı romanı, Dilek Şendil çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünyaca ünlü Booker Ödüllü Kanadalı şair, yazar, eleştirmen ve denemeci Margaret Atwood, Tufan Zamanı ve Antilop ve Flurya’dan sonra DelliÂddem üçlemesinin son kitabında kıyamet sonrası insanlığın fotoğrafını sunuyor.

Toby, insansı bir tür olan Fluryagillere kaos öncesi yaşama dair öyküler anlatırken, insanlık tarihinin trajikomik bir hikâyesini sunuyor. Dünya Şirketler, sanal teröristler, genetiği değiştirilmiş canlılarla doluyken, Toby’nin umutsuzca insanın geçmişine dair bir anlatı oluşturma çabası gösteriyor.

İnsanın öyküsünü anlatmak umutsuz bir çabadır çünkü geçmişi çağrıştıran tüm nesneler yok olup gitmiştir.

Kıyamet sonrası evren, çocuksu Fluryagillerle kötü ÇilePatlarcılar arasında yok olup giderken, yeni bir soy türeyecektir.

Yeni yaşam, yenidünya kurtuluşa dair bir umut vaat edecek midir? Atwood bu soruya olumlu ya da olumsuz bir cevap vermek yerine, yok olan ve yeniden yaratılan bir evrende insanın macerasını takip etmeyi tercih ediyor.

Bütün dünyada büyük ilgi gören Delliâddem üçlemesinin, Darren Aronofsky tarafından televizyona uyarlanma çalışmaları devam ediyor.

Yazar Hakkında:

Margaret Atwood: (1939, Ottowa) Kanadalı şair, yazar, eleştirmen, denemeci, feminist ve çevre aktivisti. Özellikle “ütopya” ve “distopya” kavramlarını birleştirerek “üstopya” adını verdiği kendine özgü bilimkurgu türündeki romanlarıyla tanındı. Kör Suikastçı (Booker Ödülü, 2000), Damızlık Kızın Öyküsü, Cadı Tohumu, Nam-ı Diğer Grace, Tufan Zamanı, Antilop ve Flurya, Kalp Gidince gibi romanları Türkçede de yayımlandı.

edebiyathaber.net (6 Mayıs 2019)

Yorum yapın