Malatya’ya kitap temizleme makinesi

Aralık 22, 2012

Malatya’ya kitap temizleme makinesi

Malatya İl Halk Kütüphanesi için kirlenen kitapları temizlemek amacıyla bir adet Kitap Temizleme Makinesi satın aldı. Çeşitli rahatsızlıklara neden olan kitaplardaki virüsler en azından Malatyalı kitapseverler için artık sorun olmaktan çıkacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Malatya İl Halk Kütüphanesi ortak kullanımda olduğu için kirlenen kitapları temizlemek amacıyla bir adet Kitap Temizleme Makinesi (Book Shower) satın aldı.

İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Mümine Aydın, binlerce kullanıcı tarafından dokunulan, rafta beklerken tozlanan kitapların temizlenmesi için alınan cihaz hakkında bilgi verdi.

Aydın “Kitaplara bulaşan toz ve kirler çeşitli bulaşıcı hastalıkların taşıyıcısı da olabilir. Bu nedenle hem kütüphanemizde bulunan kitaplarımızın ömrünü uzatmak hem kütüphanemizden yararlanan vatandaşlarımıza herkesin kullandığı kitaplardan herhangi bir virüs, mikrop bulaşmasını engellemek amacıyla kitap temizleme makinesini satın alıp hizmete sunduk. Makine tek bir tuşla, yaklaşık bir dakika içerisinde kitapları temizliyor. Kitapların kapağına veya iç sayfalarına yerleşen bakteri ve virüsleri yok edebiliyor” dedi.
Aydın, yurt dışında imal edilen cihazın kütüphanelerde kullanımının yaygınlaştığını belirtti.

22 Aralık 2012

Yorum yapın