Lumpi Lumpi’nin yeni macerası yayımlandı

Ekim 6, 2015

Lumpi Lumpi’nin yeni macerası yayımlandı

lumpi_lumpi_6_kralice_lapalapa_ve_yedi_ejderha_kapak.inddLumpi Lumpi’nin maceralarına bir yenisi daha eklendi. Kraliçe Lapalapa ve Yedi Ejderha adlı yeni serüvenlerinde Lumpi Lumpi, Giampi’yi yine yalnız bırakmıyor. Kitap 6 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Sempatik ve yaramaz, sevecen ama birazcık da alıngan, pullu mu pullu ve masmavi… Kim hayali arkadaş olarak böyle bir ejderha istemez ki? Peki, Giampi bu arkadaşı nasıl mı edindi? Bir gün hayali arkadaşını o kadar yoğun düşündü ki, bir anda kanlı canlı ve hatta ibikli ve pullu olarak çıkıverdi karşısına. Bu küçük ejderhaya Lumpi Lumpi adını verdi Giampi. Sonrasıysa bir dolu macera!

Kraliçe Lapalapa ve Yedi Ejderha adlı yeni serüvenlerinde Giampi, Noel’i dedesiyle geçirmeyi her şeyden çok ister, fakat bir sorun vardır: Aralıksız yağan kar, bütün yolları kapamıştır. Sonunda, dedesine ulaşabilmek için  ejderhasının sırtında uçmaya karar verir. Bu yolculuk sırasında Lumpi Lumpi, kendi dedesini bulmak için yarı yolda Ejder Diyarı’na iner. Oranın aslında kötü kalpli Kraliçe Lapalapa’nın buzlar ülkesi olduğunu nereden bilsin?

İtalyan çocuk edebiyatının ödüllü yazarı Silvia Roncaglia’nın kaleme aldığı ve Roberto Luciani’nin resimleriyle hayat bulan Lumpi Lumpi Arkadaşım Ejderha serisi, Kraliçe Lapalapa ve Yedi Ejderha ile altıncı kitabına ulaştı. Her kitapta yeni bir maceraya atılan ve her seferinde ortalığı birbirine katan bu harika ikiliyle henüz tanışmayanlar, hazırlıklı olun, Giampi’yle Lumpi Lumpi’nin sırtına atlayıp masaldan masala gezeceksiniz. Hansel ve Gretel, Uyuyan Güzel, Alaaddin’in Sihirli Lambası, Çizmeli Kedi ve daha neler neler…

Bu seri, okumayı bilmeyen çocuklara da, yeni öğrenenlere de kitapla bir bağ kurma imkânı veriyor; farklı renklerle ayrılan cümleleriyle, her konuşma cümlesinin başında söyleyenin duygu durumunu ifade eden karakterlerin yüzleriyle çocuklara iştah açıcı bir okuma zevki sunuyor.

edebiyathaber.net (6 Ekim 2015)

Yorum yapın