“Lumpi Lumpi: Çizme de Çizme Şapka da Şapka”

Nisan 4, 2013

“Lumpi Lumpi: Çizme de Çizme Şapka da Şapka”

Silvia Roncaglia’nın kaleme aldığı, Roberto Luciani’nin resimlediği Lumpi Lumpi Arkadaşım Ejderha: Çizme de Çizme Şapka da Şapka Nükhet Amanoel çevirisiyle Can Çocuk Yayınları’nca yayımlandı.

Giampi ve hayali arkadaşı yaramaz, sevecen ama birazcık da alıngan, masmavi ejderha Lumpi Lumpi, yeni maceraları Çizme de Çizme Şapka da Şapka’da bu sefer istedikleri çizme ve şapkanın peşinde, kendilerini yeni bir maceranın içinde buluyorlar.

Paha Biçilmez Halının Peşinde isimli ilk macerada, antika bir halının peşinde içinde çöl olan bir ülkeye giden Giampi ve Lumpi Lumpi, Hepsi Mavi Böğürtlenlerin Suçu isimli ikinci kitapta bir ormanın derinliklerine doğru yola koyulmuşlar, üçüncü kitap Eyvah Aşı’da ise aşıdan kaçmak uğruna bir masal ülkesindeki lanetin kurbanı olmuşlardı. Yeni maceraları Çizme de Çizme Şapka da Şapka’da ise bu sefer Giampi ve Lumpi Lumpi istedikleri şapkaları ve çizmeleri almak için gittikleri Bay Masal’ın dükkanında yine maceranın tam ortasına düşüyorlar.

 “Peki ya Giampi? Ona ne olmuştu? Şunu bilmelisiniz ki giydiği ve masaldaki kenininkine bire bir benzeyen çizmeler gerçekten de sihirliydi. Daha net olmak gerekirse çizmeler Parmak Çocuk masalındaki zalim devin o ünlü yedi fersahlık çizmeleriydi. Her adımda tam yedi fersah yol alıyordu. Giampi sadece tek bir adımıyla ortadan kaybolmuştu.”

edebiyathaber.net (4 Nisan 2013)

Yorum yapın