Lorenzo Silva ve Ahmet Ümit “Kara Güzeldir” adlı söyleşisi bugün Barcelo Istanbul’da

Ekim 11, 2019

Lorenzo Silva ve Ahmet Ümit “Kara Güzeldir” adlı söyleşisi bugün Barcelo Istanbul’da

Kara roman ve polisiye yazınında İspanya ve Türkiye’nin en iyileri olarak bilinen Lorenzo Silva ve Ahmet Ümit “Kara Güzeldir” adlı söyleşisi ile edebiyat severlerin karşısına çıkacak. İstanbul Cervantes Enstitüsü tarafından Barceló İstanbul Otel’de organize edilen programa katılım ücretsiz olacak.

Lorenzo Silva ve Ahmet Ümit, İspanyol ve Türk yazınında bu türün en büyük ve en iyisi olarak bilinen iki yazar İstanbul’daki buluşmada esin kaynağı olarak; cinsiyetin gücü, insanın iyiliği ve kötülüğü, okur ve yazar kimliğiyle polisiye ve kara romanın kendi edebi kariyerleri üzerindeki etkilerinin neler olduğu hakkında konuşacaklar.

Söyleşide, polisiye yazını ve kara romana duyulan ilginin dünya çapında artmaya devam etmesi de ele alınacak. Usta yazarlar tarafından toplumsal cinsiyet çalışmaları, dedektiflik öyküleri ya da insanın karanlık yönlerinin kaleme alınmaya başlanmaları da öne çıkacak. Kara romanın, arkasına taktığı okuyucu kitlesi ve takipçisinin de gönlünü alarak, büyük sinema ekranını fethetmesi, oradan da günümüzün küçük ekranına sıçrayarak dizi film olarak karşımıza çıkmaya başlamasının yanı sıra; “Kara roman neden bize bu kadar çekici geliyor? Karşıt fikirli kimselerin dediği gibi sadece basit, eğlencelik bir yazın türü mü? Yoksa daha yüksek addedilen sekmelerde araştırma çalışmaları da gerektiren, makro bir yazın türü müdür?” sorularına da yanıt aranacak.

İstanbul Cervantes Enstitüsü tarafından bugün düzenlenecek “Kara Güzeldir” söyleşisi; bugün 19:30’da Taksim’deki Barceló İstanbul Otel’de yapılacak ve etkinliğe sanatseverler ücretsiz olarak katılabilecekler.

edebiyathaber.net (11 Kasım 2019)

Yorum yapın