Loren Edizel İzmir’e geliyor

Nisan 17, 2017

Loren Edizel İzmir’e geliyor

lorenİzmir’in çokkültürlü kimliğinden ilham alarak kurguladığı İzmir Hayaletleri romanıyla edebiyat çevrelerinden büyük ilgi gören Loren Edizel, 22. İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak.

Bu yıl 22. kez gerçekleştirilecek olan İzmir Kitap Fuarı’nın yabancı konukları arasında Delidolu Yayınları yazarı Loren Edizel de yer alıyor. İzmir doğumlu Levanten yazar Loren Edizel fuarda, İngilizcede de yayımlanmış ilk romanı İzmir Hayaletleri’ni imzalayacak.

Edizel, İzmir Kitap Fuarı kapsamında, 22, 25 ve 27 Nisan tarihlerinde, Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı, 2. Salon 514 numaralı Delidolu Yayınları standında okurlarıyla buluşacak. Ayrıca 22 Nisan Cumartesi, 16.00 -17.00 saatleri arasında Loren Edizel’in katılımıyla TÜYAP İzmir 1 Nolu Konferans Salonu’nda “Smyrna’nın İzinde Bir Roman & Bir Yazar: İzmir Hayaletleri & Loren Edizel” isimli bir de panel gerçekleştirilecek. İzmir Hayaletleri üzerinden Smyrna’nın izinin sürüleceği panelin moderatörlüğünü Sarp Keskiner üstlenirken, yazar Loren Edizel’e, Raşel Meseri ve Altuğ Akın eşlik edecek.

Loren Edizel, 22. İzmir Kitap Fuarı’ndaki imza etkinlikleri ve panelin yanı sıra “Yakın Okuma Grubu Buluşması”nda okurlarıyla bir araya gelecek. 23 Nisan Pazar, 13.00-15.00 saatleri arasında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan Yakın Kitabevi’nde düzenlenecek okuma atölyesine, kitabı okuyan tüm okurlar davetli.
İzmir’in en çalkantılı yıllarına ışık tutuyor

“Smyrna’nın bütün sokakları denize götürürdü insanı; denize paralel uzanan sokaklarda bile, adım başı sokağı dik kesen yan sokaklar, daracık geçitler insanı yolunu değiştirmeye davet eder, burnuna iyot kokusunu, kulağına suyun hafif çalkantısını üflerdi.”

Loren Edizel’in, uzun süredir yaşamını sürdürdüğü Kanada’da kaleme aldığı ve Roza Hakmen’in Türkçeleştirdiği İzmir Hayaletleri, İzmir’in en çalkantılı dönemi olan Birinci Dünya Savaşı yıllarına ışık tutuyor.
Tarihin tozlu sayfalarından çıkıp birbirine karışan insanların hikâyelerini, dönemin nostaljik büyüsü ve ezici gerçekliğiyle bir araya getiren roman, sinematografik bir anlatı sunuyor.

Loren Edizel kimdir?

İzmir’de doğdu. 1979 yılında Kanada’ya taşındı. Montreal Concordia Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve sinema eğitimi aldı; şiir ve senaryoları yayımlandı. İlk romanı İzmir Hayaletleri’nin yanı sıra The Imam’s Daughter (İmam’ın Kızı), Adrift (Başıboş ) romanlarını yazdı. Ayrıca Confessions (İtiraflar) adlı bir kısa öykü kitabı vardır. Kadın Öykülerinde İzmir derlemesinde “Denizkabuğu” adlı bir kısa öyküsü yayımlanmıştır. Halen Toronto’da yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (17 Nisan 2017)

Yorum yapın