Liz Kessler’dan “En İyi Arkadaşımdan Ayrı Bir Sene”

Mart 21, 2016

Liz Kessler’dan “En İyi Arkadaşımdan Ayrı Bir Sene”

en_iyi_arkadasimdan_ayri_bir_sene_kapakÇocuklar ve gençler için fantastik öyküler kaleme alan İngiliz yazar Liz Kessler’dan, Emily Meltemgil dizisinden sonra yeni bir kitap: En İyi Arkadaşımdan Ayrı Bir Sene 12 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Green ailesinin yaz tatili geldi çattı! On iki yaşındaki Jenni, en iyi arkadaşı Autumn’la birlikte bir hafta geçirebileceği için çok heyecanlıdır. Jenni’nin dünyası, Autumn’u görmeye giderken bindiği eski asansör yüzünden tepetaklak olur. Çünkü indiğinde, herkesi eskiye göre bir yaş daha büyümüş bulur. Üstelik değişen yalnızca arkadaşının dış görünüşü değildir; Autumn’un ailesinin başına çok üzücü bir olay gelmiştir! Jenni, eski asansörün koca bir seneyi atlamasına neden olduğunu fark ettiğinde, zamanda geri dönmeye çalışsa da, işlerin yalnızca asansör düğmesine basmakla düzelmeyeceğini anlar…

Emily Meltemgil dizisinin sevilen yazarı Liz Kessler’dan unutulmayacak bir dostluk hikâyesi 12 yaş üstü tüm çocuklar için raflarda yerini aldı.

 “Biz bu düzenden hoşlanırız. Benim ailem böyledir. Düzen severiz; doğru zamanda doğru yerde olmayı da. Sürprizlerden ve değişimden pek hoşlanmayız. Sanırım bu yüzden bir devremülkümüz var; böylece bizi neyin beklediğini biliyoruz. Her sene aynı şeyler. Hatta size hangi yaprakların önce kızaracağını bile söyleyebilirim. Hep aynı yapraklar kızarmaya başlar. Her sene.” 

“Eliyle boynumu işaret etti. ‘Hey, bunu taktığını görmek güzel.’ Elimi uzatıp, daha bu sabah bana hediye ettiği dostluk kolyesine dokundum. ‘Bak, bugün olanları unutalım lütfen, olur mu? Baştan başlayalım. Seni son gördüğüm zamandan beri neler olup bittiğini anlat bana. Asırlar oldu sanki!’ Güldüm. ‘Asırlar mı?’” 

Liz Kessler

1966 yılında, İngiltere’de doğdu. Uzun bir süre gazetecilik ve öğretmenlik yapan Kessler, yazarlığın yanı sıra çocuklara yazma ve çocuk kitabı yazarlarına danışmanlık dersleri vermektedir. Şu sıralar ufak bir teknede yaşamını sürdürmekte ve yazın çalışmalarına devam etmektedir.

edebiyathaber.net (21 Mart 2016)

Yorum yapın