LGBTİ hareketini anlatan kitap: “Göğe Kuşak Lazım”

Mart 8, 2016

LGBTİ hareketini anlatan kitap: “Göğe Kuşak Lazım”

goge-kusak-lazim-kitabi-ahmet-gunesAhmet Güneş’in LGBTİ hareketini anlatan “Göğe Kuşak Lazım” adlı kitabı Sel Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

LGBTİ hareketi, 80’lerin son çeyreğinde Türkiye toplumsal hareketler tarihine dahil olup dinamizmi, çok yönlü bakış açısı, dönüştürücü pratikleri ile mücadeleye damgasını vurdu.

Hareketin gelişimini, kolektifleşmesini ve farklı zeminlerde siyaset alanı yaratmasını; sürecin özneleriyle birebir görüşmeler yaparak dernekleşme, hukuki sorunlar, siyasi partiler, vicdani ret ve temsil gibi başlıklar üzerinden inceleyen Göğe Kuşak Lazım, yazılmakta olan bir tarihe tanıklık çağrısı niteliğinde.

Bu alanda mücadele eden çeşitli şehirlerden kurumların ve inisiyatiflerin kendilerini hem yaptıkları hem de hedefleri kapsamında ifade ettiği, yaklaşım farklılıklarını da gösteren bir rehber.

Gökkuşağının altında yaşam var!

Ahmet Güneş, 1988’de Mardin, Derik’te doğdu. Çeşitli ajanslarda ve gazetelerde muhabirlik yaptı. Şiir ve düz yazıları dergilerde yayınlandı. Göğe Kuşak Lazım yazarın ilk kitabıdır.

edebiyathaber.net (8 Mart 2016)

Yorum yapın