Léo Grasset’ten “Zürafa Boynun Neden Uzun”

Eylül 28, 2016

Léo Grasset’ten “Zürafa Boynun Neden Uzun”

zurafaLéo Grasset’in “Zürafa Boynun Neden Uzun” adlı kitabı, Yonca Aşçı Dallar çevirisiyle İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Fransız biyoloğun, Hwange Ulusal Parkı’nda geçirdiği altı aylık süredeki araştırmalarından ve deneyimlerinden yola çıkarak hazırladığı kitap, sürprizlerle dolu Afrika savanlarında yaşayan hayvanların bilinmeyen yönlerini eğlenceli bir dille okura aktarıyor.

Afrika savanlarında çekilmiş renkli görsellerle zenginleşen kitap, zebralardan fillere, bal porsuklarından aslanlara, ceylanlardan mandalara kadar birçok hayvanla ilgili daha önce bilinmeyen ya da merak edilen konular hakkında şaşırtıcı bilgiler sunuyor. Zebraların siyah üzerine beyaz çizgili olması, fillerde mutlak bir diktatörlüğün, mandalarda ise sonsuz bir demokrasinin hüküm sürmesi gibi savan araştırmacılarının yıllarını adadığı konularla ilgili okuru aydınlatırken insanların zengin biyoçeşitliliğe sahip doğal ortamlar içinde, bu ortamları tahrip etmeden de yaşayabileceği hususuna da dikkat çekiyor.

edebiyathaber.net (28 Eylül 2016)

Yorum yapın