LEMUR Ağustos sayısı yayında

Ağustos 10, 2018

LEMUR Ağustos sayısı yayında

LEMUR  internet dergisinin Ağustos sayısı yayımlandı.
Derginin internet sitesi üzerinden ücretsiz okunabilen, PDF formatı ile indirilebilen LEMUR’un yeni sayısında Prof. Dr. Sevil Atasoy, Oğuzhan Uğur, Suç Araştırmaları Uzmanı Mesut Demirbilek  ve daha pek çok isim yer alıyor.

Kapak çizimlerini Efecan Sezer’in yaptığı LEMUR’un bu ayki kapak yazısında, adli tıp alanında yaptığı çalışmalarla dünya çapında bir itibara sahip olan Prof. Dr. Sevil Atasoy;  5 Ağustos 1962 yılında esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeden Marilyn Monroe’nun ölümü üzerindeki sır perdesini “Yıldızın Karanlık Ölümü” başlıklı yazısı ile kaleme aldı.

Sadece internet üzerinde değil, aynı zamanda görme engelli vatandaşlarımız için başlatılan “Konuşan Lemur” projesi kapsamında sesli öykü yayını da yapmakta olan LEMUR’da bu ay; geçtiğimiz günlerde ikincisi düzenlenen GezginFest günlüğü de yer alıyor. Gidemeyen müzikseverler için orada bulunan dergi ekibi, hem festival alanının coşkusunu kaleme alırken, hem de sahnede performans sergileyen Necati ve Saykolar, Manuş Baba ve Oğuzhan Uğur ile keyifli bir söyleşiyi okurlarının beğenisine sunuyor. L’iste köşesinde sevilen oyuncu Okan Çabalar’ı ağırlayan derginin ağustos sayısında, Emir Can İğrek ise 40 soruya verdiği cevaplar ile Alya Şahin’in konuğu oluyor.

Dergi yeni sayısında, eğlenceye önem verdiği kadar toplum sorunlarını da ele alıyor. LEMUR; Arda Özgüven’in, Suç Araştırmaları Uzmanı Mesut Demirbilek ile yaptığı söyleşide, kadın ve çocuk cinayetlerini, artan taciz ve tecavüz davalarını ve de bu suçların yaptırımlarını konuşarak topluma bu konuda önemli bilgiler aktarıyor.

İnternet üzerinden ücretsiz yayınlanmakta olan Lemur’un ağustos kadrosu ise şöyle: Arda Özgüven, Sevil Atasoy, Mesut Demirbilek, Nebil Özgentürk, Oğuzhan Uğur, Manuş Baba, Necati ve Saykolar, Okan Çabalar, Angutyus, Ece İrem Dinç, Mahir Ünsal Eriş, Emir Can İğrek, Dilan Bozyel, Turgut Özalp, Efecan Sezer, İlker Ekiz, Ersin Perk, Demokan Atasoy, Ozan Yüksel, Özlem Ertan, Ecehan Biçen, Cihan Yılmaz,  Canberk Gezmen, Sabri Gürses, Müjde Başkale, Zülfikar Yamaç, Deniz Toprak, Alya R. Şahin, Öztürk Miraç Saral, Nurşifa Çayır,Merve Tuğtepe, Rabia Yıldırım, Bedia Yılmaz, Uğur Kılınç, Işın Beril Tetik, Yaşar Menderes Çetin, Alper Fıratlı, Nazlı Demet Uyanık, Setenay Gökdağ, Oğuzcan Erduran, Bekir Kerem Kurt.

Dergiyi okumak için>>>

edebiyathaber.net (10 Ağustos 2018)

Yorum yapın