Lavinia Petti’den “Sis Hırsızı”

Mart 9, 2017

Lavinia Petti’den “Sis Hırsızı”

sis-hirsiziLavinia Petti’ninSis Hırsızı” adlı romanı, Esma Güçlü çevirisiyle Timaş Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Unutmak, hatırlamaktan daha büyük cesaret ister

İtalyan yazar Lavinia Petti’nin romanı “Sis Hırsızı”, metinlerarası göndermeleriyle Dante, Italo Calvino ve Lewis Caroll’dan izler taşırken unutmak, hatırlamak, gerçeklik ve zaman üzerine baş döndürücü bir hikâye anlatıyor.

Ünlü yazar Antonio M. Fonte için ne servetin ne de şöhretin bir önemi vardır. Napoli’deki eski ve tuhaf evinde kedisi Calliope’yle, hayalle gerçeğin belirsiz sınırında kendini kaybetmek üzeredir. Bir gün öyle bir şey olur ki, başına bela olan binlerce hayran mektubu arasından birini görmezden gelemez: On beş yıl öncesinin tarihini taşıyan bu mektubun göndereni kendisi, alıcısıysa tanımadığı bir kadındır! Satır aralarında kaybettiği anılarına ve bir adamı öldürdüğüne dair ipuçları olsa da Antonio hiçbirini hatırlayamaz… Akıl almaz gizemler, şekil değiştiren şehirler, gözyaşından denizler, sisten ve gölgelerden müteşekkil adamlar, sayısız kayıp anı ve her adımda biraz daha uzağa savrulan bir akın hikayesi…

1988 yılında Napoli’de dünyaya gelen Lavinia Petti, Napoli Doğu Bilimleri Enstitüsü’nde İslam Araştırmaları Bölümü’nde eğitim görmüştür. Çeşitli edebiyat ödüllerine (Premio Tabula Fati, Premio Robot, Premio Book’s Bar, Scrittura Giovane) layık görülen yazarın ilk romanı “Sis Hırsızı”dır.

Kitaptan:
“Bir insanın geçmişte olanların gölgesiyle ve asla gerçekleşmeyecek şeylerin kuruntusuyla nasıl yaşayabileceğini hep merak ettim. Bunu kimse yapamaz. İşte bu yüzden ölüyoruz. Yaşamı sürdürdüğümüz için yaşlanmıyoruz biz, onu sürekli hatırladığımız için ihtiyarlıyoruz.”

edebiyathaber.net (9 Mart 2017)

Yorum yapın