Lalingo define peşinde!

Mart 13, 2015

Lalingo define peşinde!

Lalingo_02Yeşil Dinozor tarafından yayımlanan “Lalingo Define Peşinde”, dünyamızın minik canlılarına dikkat çeken bir macera kitabı. Özlem İçer 7-9 yaş için yazdı, Başak Eralp Gür resimledi.

Hangi çocuk yaz tatilini heyecanla beklemez, sevinçle karşılamaz ki? Karne günü hep heyecanlı, her yaz tatili ise yeni bir maceradır çocuklar için.

Macera derken gidilen tatiller, arkadaşlarla geçirilen uzun zamanlar, okul zamanına göre daha esnek televizyon izleme, bilgisayar kullanma zamanları, sabah uykusu, deniz, kum, güneş, yeni dostluklar sanılmasın…

Çocuk dediğin macerayı çeker, macera gelir de kahramanını bulur. Tıpkı bu macerada olduğu gibi.

Lalingo, bütün sene çalışmanın karşılığı iyi bir karne getirince sadece küçük bir hediye beklemişti büyükannesinden… Ah o çılgın büyükanne, o ise günler önce kapısına bırakılan isimsiz zarfı saklamış ve Lalingo’ya karne hediyesi olarak bulmacalarla dolu bir define haritası vermişti. Tüm büyükanneler gibi biraz harçlık, birkaç parça çikolata veremez miydi sanki?

Ama macera bu, çoktan kahramanını bulmuş gibi görünüyor. Hem de bir değil tam üç kahraman… Elbette definenin peşinde Lalingo’yu yalnız bırakmayacaktı büyükanne. Lalingo’nun yakın arkadaşı Ateş de define duyar da peşine düşmez mi?

Bu macerada karşılaştıkları sürprizler üçünü de çok şaşırtacak. Koca bir krallığın geleceği belki de onların elinde olabilir…

Lalingo Define Peşinde, ilk kez Bursa Kitap Fuarı’nda okuyucu ile buluşacak.

Yazarın ilk kitabı olan Lalingo Define Peşinde, Lalingo serisinin ilk kitabı.

edebiyathaber.net (13 Mart 2015)

Yorum yapın