Kuzey Irak’tan Hakkari’ye Kürtçe kitap

Nisan 21, 2012

Kuzey Irak’tan Hakkari’ye Kürtçe kitap

Duhok ve Süley​maniye Üniversiteleri, Hakkâri Üniversitesi'ne Kürtçe kitap bağışı yaptı.

Hakkari Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin kütüphane ve dokümantasyon temsilcisi Yaşar Kaplan ile Hakkarili araştırmacı yazar M. Halit Yalçın'ın, Kasım 2011'de Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi bünyesindeki üniversite ve yayınevleriyle birtakım görüşmelerde bulundukları belirtildi.

Yapılan görüşmeler neticesinde Duhok ve Süleymaniye üniversiteleri, Kültür ve Gençlik Bakanlığı ve birçok yayınevinin yayımladıkları çok sayıda Kürtçe kitabı üniversiteye bağışladıkları belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Kürtçe yazılmış binin üzerinde kitap, dergi ve doküman üniversitemiz kütüphanesinde akademisyen ve öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. Üniversitemiz kütüphanesi bu yıl Erbil'de yapılan kitap fuarına katılmıştır. Bu kapsamda geçen yıl kütüphanemize bağışta bulunan Duhok ve Süleymaniye üniversiteleri, Bingey Jin Kurumu, Estitüya Kelepora Kurdi, Kürt Akademisi, Spirez Yayınevi ile Duhok Yazarlar Birliği'ne Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Belenli tarafından imzalı Kürtçe ve Türkçe teşekkür belgeleri takdim edildi. Ziyaret sırasında aynı kurumlar geçen yıldan bu yana yayımladıkları kitap, dergi ve dokümanları üniversitemiz yetkililerine teslim ettiler.

Kültür ve Gençlik Bakanlığı Yayınevi Müdürü Şakir Ebubekir, Türkiye ile aralarında böyle bir diyalogun gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hakkari'den gelip Kürtçe araştırma yapmak isteyen tüm akademisyenlere kapılarının açık olduğunu belirtmiştir.''

Kaynak: ensonhaber.com (21 Nisan 2012)

Yorum yapın