Kütüphane Haftası, İstiklal Caddesi’ndeki Açılış Yürüyüşü ile başladı

Mart 25, 2013

Kütüphane Haftası, İstiklal Caddesi’ndeki Açılış Yürüyüşü ile başladı

49. Kütüphane Haftası kutlamaları kapsamında, 24 Mart Pazar günü, Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen Kütüphane Haftası Açılış yürüyüşünde İstanbul halkı kütüphanelerle birlikte gelişmeye, değişmeye ve özgürleşmeye çağırıldı.

“Kütüphanelerim, Kitaplarım ve Ben” teması ile gerçekleştirilen yürüyüşe İstanbul’un 400’den fazla kütüphanesinde görev yapan kütüphaneciler, öğrenciler, sivil toplum örgütleri, yazarlar, edebiyatçılar, çocuklar ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık beş yüz kişi katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Bandosu’nun eşliğinde, Tünel Meydanı’ndan başlayıp Taksim Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşte İstanbul’daki kütüphanelerin isimlerini taşıyan pankartlar taşındı. Yürüyüşte, kütüphanelerin yaşamdaki değerine, insanlar ve toplum üzerindeki değiştirici ve geliştirici gücüne dikkat çekildi. Yürüyüş sırasında, Nostaljik Tramvay’da gerçekleştirilen drama çalışmalarında ise kütüphaneci ve drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı eşliğinde, Marmara ve İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından haftanın temasına uygun olarak hazırlanan canlandırmalar sunularak, verilen mesajlar pekiştirilmiş oldu.

Bu yıl “Kütüphanelerle. Değişin, Gelişin, Özgürleşin” sloganıyla kutlanan Kütüphane Haftası etkinliklerine 25 Mart Pazartesi günü saat 10.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek Açılış Töreni ile devam edilecek.

Etkinliklere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz>>>

Bilgi ve iletişim:

[email protected] | 05306404771

edebiyathaber.net (25 Mart 2013)

Yorum yapın