Kuruyan ağaç kütüphane oldu

Ağustos 7, 2018

Kuruyan ağaç kütüphane oldu

Kartal’da “Ağaçlar Kitap Açıyor” adı verilen projeyle, daha önce kuruduğu için kesilmiş olan bir ağacın gövdesi küçük bir kütüphaneye çevrildi.

İstanbul Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, daha önce kuruduğu için kesilmiş olan bir ağacın gövdesini kullanarak ona yeniden hayat verdi. Vatandaşların kullanımı için küçük bir kütüphaneye çevrilen ağaç gövdesine, minik kitap kurtlarının ilgisi de yoğun oldu. Yaklaşık 100 kitabın yer aldığı kitaplıkta, Nutuk’tan çocuk kitaplarına, siyasi araştırmalardan, macera romanlarına pek çok türde kitap bulunuyor.

Bayram Demirkol Parkı’nda yer alan kitap okuma köşesini Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars da ziyaret ederek kitap okuyanlarla sohbet etti. Kitap okuma köşesi hakkında konuşan Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, “Kentin yorucu ve bunaltıcı stresinden uzaklaşmak isteyen kitapseverlerin uğrak yeri olacağını düşünüyorum. Daha yeni bitmiş olmasına rağmen minik kitapseverlerin ilgisini çektiği belli. Bu çalışmayla çocuklara ve gençlere daha çok kitap ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ise, projenin amaçlarını şu sözlerle anlattı: ”Amacımız, geri dönüşümün önemini vurgulamak ve kitap okuma alışkanlığını artırmak. Atık durumdaki tomruk kütüklerin değerlendirilip kitaplık yapılması ve kitapların sergilenerek vatandaşın erişimini kolaylaştırmak. Böylece vatandaş kitaplarını alacak, kenarda oturarak rahatlıkla onları okuyabilecektir.”

Kaynak: Birgün (7 Ağustos 2018)

Yorum yapın