Kurtul Gülenç’le felsefe atölyesi başlıyor

Nisan 6, 2017

Kurtul Gülenç’le felsefe atölyesi başlıyor

ithaki_akademi_felsefe_atolyesiFelsefe dünyasının önemli isimlerinden Kurtul Gülenç ile felsefe atölyesi 12 Nisan Çarşamba günü İthaki Akademi’de başlıyor.

Felsefede yöntem sorununun ve farklı ilgi alanlarının anlatılacağı, temel felsefi kavramların inceleneceği 6 hafta sürecek bu eğitimde Kurtul Gülenç ile sistematik felsefe problemleri, felsefe tarihi üzerine konuşacak ve birlikte felsefi tartışmalar yapılacak.

Katılımcılar, felsefenin temel kavramlarını, problemlerini ve sorularını; farklı felsefe yapma türlerini, düşünce tarihinin dönemleştirmeleri bağlamında ortaya çıkan farklı tartışmaları, bilgi-inanç, ahlak-etik, teori-pratik vb. felsefi ayrımlara ilişkin farklı argümanları, anahatlarıyla felsefe tarihini öğrenme fırsatını yakalayacaklar. Bilgi, ahlak, politika, sanat gibi alanlara ilişkin temel felsefi sorular ve problemler; klasik, modern ve postmodern düşüncede söz konusu alanlarda ortaya çıkan farklı kavramsallaştırma ve sorunsallaştırmalar; insana ilişkin modern felsefi bakışın temel varsayımları ve bu varsayımlara yönelik öne sürülen karşı argümanlar; bilim-felsefe, din-felsefe, sanat-felsefe ikiliklerindeki farklılıklar ve benzerlikler de yine atölyenin kapsamında ele alınacak konular arasında.

Felsefe atölyesi her Çarşamba 19.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Detaylı bilgi www.ithakiakademi.com adresinden ya da 0216 348 64 55 numaralı telefondan alınabilir.

Kurtul Gülenç kimdir?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde görev yapan Gülenç 1979 yılında Bursa’da doğdu. 1997 yılında girdiği Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’ndeki lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 2005 yılında yine aynı üniversiteden yüksek lisans, 2010 yılında da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden doktora derecelerini aldı. Gülenç’in Frankfurt Okulu (Ayrıntı Yayınları, 2015), Marksizmde Ahlak Tartışmaları: Adalet, Özgürlük, Mutluluk (Tekin Yayınları, 2016) ve Önder Kulak ile birlikte kaleme aldığı Marx ve Sonrası (İthaki Yayınları, 2017) başlıklı çalışmaları bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (6 Nisan 2017)

Yorum yapın