Kurşun Kalem, “Sanatta Kıskançlık” dosya konusuyla raflarda

Nisan 19, 2017

Kurşun Kalem, “Sanatta Kıskançlık” dosya konusuyla raflarda

sayı 44 kapakKurşun Kalem dergisinin 44. sayısı “Sanatta Kıskançlık” dosya konusuyla yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Nâzım, türküyü şiire yedirip onu dönüştürüyordu; ham malzemeyi işleyip daha yükseğe sıçramak için bir tramplen olarak kullanıyordu… Attilâ İlhan, daha çok edayı öne çıkarır.” diyor Sabit Kemal Bayıldıran “Attilâ İlhan Uluşçuluğun Solu” eleştirel yazısında.

Sanatta Kıskançlık Dosyamıza “Bedri Karayağmurlar, Arife Kalender, Cevdet Yüceer, Emel Koşar, Zeynep Çolakoğlu, Saime Bircan Sak, Yayla Boztaş, Filiz Gülmez, Gülseren Mungan, Fatma Akilhoca, Nezihe Altuğ, Nalan Yılmaz ve Mine Ömer” yazdılar.
“Melankoli ve Şairler” soruşturmasını Zeynep Çolakoğlu hazırladı. Soruşturmayı “Zeynep Çolakoğlu, Kaan Koç, Ruhsan İskifoğlu, Özge Sönmez, Taner Cindoruk, Nihat Özdal ve İlker İşgören yanıtladılar.

Mine Ömer, bu sayıdaki “Yorumsuz” köşesine Bâki Ayhan T.’nin “Anlaşılmak-Anlaşılmamak ve Bazı Şairler Neden Daha İyidir?” Yazılarını, okuma eyleminize sundu. Şairin 24 Saati sayfalarının bu sayımızdaki konuğu, Deniz Durukan.

Kadir İncesu, Feyza Hepçilingirler’le; öykü, öykünün geleceği ve öykü okuru üzerine söyleştiler.
Erkan Karakiraz “Sevginin Can Yücel’cesi”, Zeynep Çolakoğlu”Doğumunun 125. Yılında Tolkien”, Nalan Yılmaz “Aykırı Portreler köşesinde Oscar Wilde”ı yazdılar.

Söz Değirmeni köşesinde Mehmet Kuvvet, e-postamıza gelen öyküleri değerlendirdi. Bu sayımıza şiirleri Tamer Öncül seçti.

Genç Sayfalar’da Osman Torun, Yakın Kitabevi kurucularından Levent Salıcı ile İzmir’in kültürel yaşamına, kitabevlerinin katkılarını konuştular.

Temmuz’da yayımlanacak 45. sayımızdan itibaren dergimizin son yirmi sayfasını GENÇ KURŞUN KALEM-11-31 olarak yayımlayacağız.

11-31 sayfalarına 11-31 yaş arasındakiler,  daha önce  yayımlanmamış “deneme, eleştiri, şiir, öykü, fıkra, mektup, kısa senaryo, çeviri, karikatür ve kara kalem resim çalışmalarını” kısa özgeçmişleri ile birlikte gönderebilirler. Çeviriler, eserin orijinal metni ile birlikte gönderilmelidir. Gönderilen ürünler yayın kurulumuzca uygun görüldüğü takdirde yayımlancaktır. Genç Kurşun Kalem’de yer almak isteyenler “[email protected]”dan bizimle iletişime geçebilirler. 11-31 sayfaları  bundan böyle Gençkurşunkalem’de…

edebiyathaber.net (19 Nisan 2017)

Yorum yapın