“Kürk Mantolu Madonna” için koku tasarımı

Kasım 2, 2017

“Kürk Mantolu Madonna” için koku tasarımı

Sabahattin Ali‘nin ünlü romanından uyarlanan “Kürk Mantolu Madonna” koku entegrasyonu yapılan ilk tiyatro oyunu olma özelliği taşıyor.

Engin Alkan tarafından tiyatroya uyarlanan ve yönetilen oyunun başrollerinde Menderes Samancılar, Tuba Ünsal, Alper Saldıran, Sercan Badur yer alıyor. Oyunun müzikleri ise Sezen Aksu imzasını taşıyor.

Oyun, yaşamın uçuculuğu, aşkın olanaksızlığı gibi temaları anlatırken, koku enstalasyonları ile bu duyguları izleyiciye daha derinden iletiyor.

Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca, kimi kokular da tutkumuz

Oyundaki karakterler ve mekanlar için, MG International Fragrance Company parfümörleri tarafından tasarlanan kokular Maria Puder, Raif Efendi, Atlantis ve Botanik Bahçe isimlerini taşıyor.

MG International Fragrance Company Kurumsal İletişim Müdürü Duygu Beşbıçak “Maria Puder için tasarlanan, safran ve amber gibi karakteristik içeriğe sahip tatlı baharatlı koku, nerede olursa olsun kokusu hissedilebilecek bir kadını temsil ediyor. Geleneksel, bizi biz yapan değerleri temsil eden Raif Efendi kokusu ise sabun. Duyguların en güçlüsü, aşkın kokusunu temsilen tasarlanan Botanik Bahçe kokusu bergamot, yasemin, gardenya ve gül içerikli. Atlantis kokusu ise, aromatik bileşenler ve amber içeriği ile bastırılmış sevme sevilme isteği ve cesaretin kokusunu temsil ediyor.” yorumunda bulundu.

Kürk Mantolu Madonna

Uyarlayan ve Yöneten: Engin Alkan

Yapımcı: Tuba Ünsal – Nisan Ceren Göknel I To Be House of Production

Oyuncular: Menderes Samancılar, Tuba Ünsal, Alper Saldıran, Sercan Badur

Müzik: Sezen Aksu

Sahne ve Işık Tasarımı: Cem Yılmazer

Oyundaki Maria Puder otoportresinde ise önemli çağdaş ressamlardan Ahmet Güneştekin imzası yer alıyor.

Zorlu PSM’de tiyatro izleyicisi ile buluşan “Kürk Mantolu Madonna” İstanbul’dan sonra, diğer illeri gezmeye başlayacak. Oyun, hikayenin bir bölümünün geçtiği Almanya’da da sahnelenecek.

edebiyathaber.net (2 Kasım 2017)

Yorum yapın