Kültür sanat portalı artjurnal.com yayına başlıyor

Şubat 3, 2016

Kültür sanat portalı artjurnal.com yayına başlıyor

This is books scramble. Many books on white background.Yeni kültür, sanat ve edebiyat portalı artjurnal.com yayına başlıyor.

Tanıtım bülteninden

artjurnal.com, RNA İletişim ve Filmotto tarafından kuruldu. Sitenin kurucuları amaçlarını şöyle özetliyor: Edebiyat, kültür ve sanat; su gibi, hava gibi, ekmek gibi; ertelenemez, geçiştirilemez, yerine başka bir şey ikame edilemez hayatî bir ihtiyaç. İnsanın kendisiyle, başka insanlarla ve kendi dışında kalan diğer tüm varlıklarla derin ve sahici ilişkiler kurabilmesi, kültürel ve sanatsal damarların beslenmesine, açık tutulmasına bağlı. Bunun için artjurnal.com’un merkezinde kültür, sanat ve edebiyat var.

Site, online aşamaya gelinceye kadar birkaç kez şekil değiştirmiş. Nihai format, 6 ay önce belirlenmiş. Edebiyat ve sanatla hemhâl olanlar için içerik üretmeyi amaçlayan artjurnal.com, internet dünyasında kültür – sanatla ilgili üretilen içeriklerin niteliğini artırmayı, böylelikle benzer sitelerden ayrışmayı amaçlıyor. Site, Türkiye’de ve dünyadaki önemli kitap fuarlarından haberlerle zenginleştirilecek. Özellikle İstanbul’daki kültür – sanat etkinliklerinden anında haberdar olma imkanı sağlayacak. Kültür ve sanatın nabzını, artjurnal.com ölçecek.

Kitap

artjurnal.com’un merkezinde kitaplar var. Son çıkanlar, çok satanlar, yerini bulamayan kitaplar, unutulan kitaplar, eskimeyen kitaplar, popüler kitaplar, yeni kitaplar,birkaç kez okunması gereken kitaplar, okumasanız da olur diyeceğiniz kitaplar… Sonuçta kitaplar var. Kitap eleştirileri işin erbapları tarafından yapılacak. Eleştirilerin dozunu ideolojik argümanlar değil, sanatsal kriterler belirleyecek.

Söyleşiler

artjurnal.com; kültür – sanat ve edebiyat dünyasından ünlü simalarla söyleşiler gerçekleştirecek. Söyleşiler, sevdiğiniz yazarların yazma serüvenini, son üretimlerini, devam eden çalışmalarını, okuyucular için önerdiği kitapları ve daha pek çok özel paylaşımları izleyicisine aktaracak.

Düzenli olarak yayınlanacak söyleşilerde Türkiye’nin en önemli kültür – sanat, edebiyat insanları konuşacak. Bunun yanı sıra takipçilerin oluşturacağı videolar artjunal.com’un içinde yer bulacak. Takipçiler okudukları kitaplarla ilgili eleştiri ve tavsiyelerini çektikleri videolar aracılığıyla aktaracaklar.

Yazarlarla okuyucuları online platformda buluşturacak olan artjurnal.com, facebook, twitter ve instagram’dan da takip edilebilecek.

edebiyathaber.net (3 Şubat 2016)

Yorum yapın