“Kültür Çıkmazı”nda Turgut Uyar var

Ağustos 22, 2014

“Kültür Çıkmazı”nda Turgut Uyar var

Kapak 2Kültür Çıkmazı dergisi, 2. sayısını Ağustos ayının şairi Turgut Uyar’a armağan ediyor.

Kültür Çıkmazı, 11 Haziran 2014 tarihinde kurulan sanal bir dergi. Dergi ekibinin çoğunluğunu üniversite gençliği oluşturuyor. İnternet üzerinden ve ücretsiz yayınlanan derginin içeriğinde her türlü fanatizmden (spor, siyaset, din) uzak şiir, deneme, öykü gibi birden fazla edebî tür sunuluyor.

Bunun yanı sıra güncel yazılar, röportajlar, film tiyatro ve kitap tanıtımlarıyla sanatla ilgilenen okuyucularına da hitap ediyor.

Yayın hayatını aylık olarak sürdürmekte olan Kültür Çıkmazı, her ayın beşinde www.kulturcikmazi.com adresi üzerinden yayımlanıyor. Kültür Çıkmazı Dergisi, edebiyata katkıda bulunmak isteyen ve tanınma imkânı bulamamış yazarlarla, okumaktan ve keşfetmekten tat alan insanları buluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca yeni nesil gençlere edebiyatı sevdirmeyi, sanat dünyası ile ilgili bilgiler vermeyi kendine misyon edinmiş bir dergi.

Sayının içeriğinde Turgut Uyar’ın oğlu Hayri Turgut Uyar’la yapılan röportaja yer verilirken Turgut Uyar’ın hayatı ve eserleri hakkında kapsamlı bir incelemeye de yer vermiştir. Ayrıca gönüllü yazarlarının da deneme, şiir, öykü, inceleme, tanıtım ve bilgilendirme yazılarına da yer vermiştir.

edebiyathaber.net (22 Ağustos 2014)

Yorum yapın