“Küçük Yazarın El Kitabı” yayımlandı

Mart 4, 2015

“Küçük Yazarın El Kitabı” yayımlandı

kucukyazarZümrüt Bıyıklıoğlu’nun “Küçük Yazarın El Kitabı: İlköğretim Çocukları İçin Öykü Yazım Teknikleri” adlı kitabı Esen Kitap etiketiyle raflarda.

Özel okullarda ve atölyelerde çocuklara yaratıcı yazarlık dersi veren Zümrüt Bıyıklıoğlu’nun bu kitabı, hem çocuklara hem öğretmenlere kılavuz olacak.

Genç zihinlerin sınırsız bir hayal gücüne sahip olduğu bilinen bir gerçekt. Peki, bu değerli hazineyi, aynı ıranda üretkenliklerine yansıtamadıklarını biliyor musunuz? Yaratıcı düşünmeyi öğrenmek, taze beyinlerin üretim potansiyellerini artırır. Ortaya çıkardıkları hikâyeler de düşünsel gelişimin en önemli basamaklarındandır. Gençler, hayal dünyalarını aktarırken duydukları heyecanı yazarken de hissedebilmeleri için izleyecekleri yolları işte bu kitapta bulacaklar.

Terminoloji karmaşasına girmeden bir yandan çocukların anlayacağı bir dille kurmaca metin yazımı hakkında bilgiler sunuyor bir yandan da karakter yaratmak, açılış cümlesi bulmak ve kurgu çeşitleri gibi başlıklarla çocukların çok iyi bildiği film ve öykülerden örnekler veriyor.

edebiyathaber.net (4 Mart 2015)

Yorum yapın