Küçük Vampir’in eğlenceli maceraları çocuk okurlar için geliyor

Ekim 11, 2017

Küçük Vampir’in eğlenceli maceraları çocuk okurlar için geliyor

Angela Sommer-Bodenburg’un çocuklar için yazdığı “Küçük Vampir” dizisinin üç kitabı hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

hep kitap, muhteşem bir kitap dizisini daha çocuk okurlarla buluşturuyor: Küçük Vampir! Vampirlerle ilgili öyküleri elinden düşürmeyen Anton ile karanlıktan korkan sevimli vampir Rüdiger’in sıra dışı dostluğunu anlatan diziden Küçük Vampir Film kitabının filmi ekim ayı sonunda izleyicilerle buluşacak.

İlk kitabı 1979’da yayımlanan Angela Sommer-Bodenburg imzalı Küçük Vampir dizisinde toplam 20 kitap bulunuyor. hep kitap, tüm dünyada büyük beğeniyle okunan diziden üç kitabı ekim ayında raflara taşıyor.

Küçük Vampir 1

Rüdiger, en az 150 yıldır vampir. Küçük yaşta olmasının gayet basit bir nedeni var; o da çocukken vampir olması. Anton’la tanışmaları, çocuğun evde yalnız olduğu bir zamana rastlıyor. Küçük Vampir, aniden pencerenin pervazına konunca başta Anton ondan çok korkuyor. Küçük Vampir ona “karnının tok olduğuna dair” güvence verip karanlıktan korktuğunu itiraf edince Anton onun sempatik olduğuna karar veriyor. O dakikadan itibaren Anton’un tekdüze hayatı renkleniyor. Anton çok geçmeden vampir ailesinin diğer üyeleriyle de tanışıyor. Angela Sommer-Bodenburg’un yazdığı Küçük Vampir’in çizimleri Amelie Glienke’nin imzasını taşıyor.

Küçük Vampir 2 (Küçük Vampir Taşınıyor)

Anton’un küçük bir vampir arkadaşı olduğunu annesiyle babası bilmiyor. Rüdiger alışılmışın dışında sevimli mi sevimli bir vampir üstelik. Anton ondan neredeyse hiç korkmuyor. Vampir arkadaşı zor duruma düşünce Anton’dan yardım istiyor. Küçük Vampir, ailesinin koyduğu “mezarlık yasağı” yüzünden Anton’un yaşadığı apartmanın bodrumundaki depoya taşınıyor. Sommer-Bodenburg’un kaleme aldığı kitabın çizimleri yine Amelie Glienke’nin imzasını taşıyor.

Küçük Vampir Film Kitabı

Küçük Vampir Rüdiger, on üçüncü yaş gününü kutluyor hem de üç yüzüncü kez! Doğum günü kutlaması için tüm vampirler akın akın Transilvanya’ya gelince vampir avcısı Kargaburun bu fırsatı kaçırmak istemez. Vampirleri ortadan kaldırmak için planlar yapan Kargaburun’un hesaba katmadığı biri vardır: Anton. Vampir öyküleri okumaya bayılan Anton tam da o günlerde ailesiyle civardaki bir yerde tatilini geçirmeye gelir. İşte Rüdiger ile Anton’un işbirliği böyle başlar. Angela Sommer-Bodenburg ve Nicholas Waller’ın yazdığı kitabın animasyon filmi 27 Ekim’de sinemalarda izleyicilerle buluşacak.

Almanca aslından Nilgün Kahraman’ın dilimize çevirdiği Küçük Vampir 1 ile Gülderen Pamir’in dilimize çevirdiği Küçük Vampir 2 (Küçük Vampir Taşınıyor) ve Küçük Vampir Film Kitabı, 13 Ekim’den itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

ANGELA SOMMER-BODENBURG HAKKINDA

Alman şair, yazar ve ressam. Hamburg Üniversitesi’nde, 1968-1972 yılları arasında sosyoloji, pedagoji ve psikoloji okudu. 1972-1984 yılları arasında ise Hamburg’taki bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yaptı. 1984’ten sonra serbest çalışmaya karar verdi. Bugüne değin kırkın üzerinde kitabı yayımlandı, otuzdan fazla dile çevrildi, 20 milyonun üstünde sattı.

edebiyathaber.net (11 Ekim 2017)

Yorum yapın