Küçük Prens’in hiç yayınlanmamış sayfaları bulundu

Mayıs 7, 2012

Küçük Prens’in hiç yayınlanmamış sayfaları bulundu

Saint-Exupéry’nin yeni bulunan taslaklarında Küçük Prens, bulmaca meraklısı bir adam için “G” ile başlayan altı harfli bir kelimeyi arıyor. Kelime meçhul, çünkü gerisi yazılmamış.

Antoine de Saint-Exupéry’nin Küçük Prens/ Le Petit Prince adlı klasik metninden daha önce hiç yayımlanmamış sayfalar ortaya çıktı. Uzmanlar açık artırma ile satışa sunulacak yeni sayfaların, hikâyenin seyrini açıklığa kavuşturduğunu dile getiriyor.

Küçük Prens’in yayımlanmamış sayfaları, Antoine de Saint-Exupéry’nin elyazmalarını içeren özel bir koleksiyonun Fransız müzayede evi Artcurial tarafından edinilmesiyle ortaya çıktı. Koleksiyonu gözden geçiren yetkililer, iki sayfanın daha önce hiç yayımlanmadığını ve sayfalardan birinin öyküye politik bir boyut kazandıran özgünlükte olduğunu görünce gözlerine inanamadılar.

Müzayede evinin kitap bölümünden sorumlu olan Benoît Puttemans, “Antoine’ın yazısı çok kötü. Ama çözmeyi başardığımızda, iki sayfanın Küçük Prens’in daha önce hiç yayımlanmış parçaları olduğunu gördük ve nutkumuz tutuldu” dedi. Bütün dünyada milyonlarca kopya satan Küçük Prens/ Le Petit Prince’in yazarı Saint-Exupéry kitabın yayımlanmasından bir yıl sonra hayatını kaybetmişti. 

Kaynak: Taraf (07 Mayıs 2012)

Yorum yapın