Küçük Eşek’in yılbaşı kutlaması sürprizlerle dolu

Aralık 19, 2014

Küçük Eşek’in yılbaşı kutlaması sürprizlerle dolu

kucuk_esek_ve_yilbasi_kutlamasi_kapak.inddRindert Kromhout’un kaleminden, Annemarie Van Haeringen’in çizimleriyle bir masallık zamanı çocuğunuzla paylaşmanız için birlikte okuyacağınız keyifli bir serüven. Can Çocuk Yayınları’nın ‘Birlikte Okuyalım’ dizisinden çıkan Küçük Eşek ve Yılbaşı Kutlaması okumayı yeni öğrenmiş çocuklar kadar, henüz bilmeyenleri de Küçük Eşek’in yılbaşı gecesine davet ediyor.

Yılbaşı sonunda gelip çatmıştır ve Küçük Eşek ile Anne Eşek dostlarıyla birlikte yeni yılı kutlamak için Şen Domuz’un evine doğru yola koyulur. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle onları oldukça zorlu bir yolculuk beklemektedir. Bembeyaz karlarla örtülü tepelerden ine çıka sonunda Şen Domuz’un evine varırlar. Kutlama için her şey hazırdır: Çadırın önünde çok güzel bir kardan adam, lezzetli yemeklerle dolu bir sofra, süslemeler, şömine ve mumlar… Fakat tüm bunların yanında evde büyük bir eksik var! Sizce ne olabilir?

Daha önce Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan Bir Kocaman Eşşek ve Küçük Eşek ve Yak’ın Doğum Günü ile tanıdığımız kitapların Hollandalı yaratıcıları Rindert Kromhout ve Annemarie van Haeringen’la çocuklar bir kez daha buluşuyor.

“Bugün yılbaşı. Küçük Eşek ile Anne Eşek, Şen Domuz’a gidiyorlar. Anne Eşek’in yanında bir torba dolusu çorap var. ‘Bunları çadıra asarız,’ diyor. ‘Belki Noel Baba içine hediye koyar.”

edebiyathaber.net (19 Aralık 2014)

Yorum yapın