“Küçük Eşek ve Canavar Buu!” yayımlandı

Aralık 16, 2015

“Küçük Eşek ve Canavar Buu!” yayımlandı

kucuk_esek_ve_canavar_buu_kapak.inddRindert Kromhout’un kaleminden, Annemarie Van Haeringen’in çizimleriyle Küçük Eşek ve Canavar Buu! Gül Özlen çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Küçük Eşek de annesine gidip ondan bir kamyon istiyor. Fakat Anne Eşek’in ona ayıracak zamanı yok, çünkü çok kötü bir şey oldu: Fırtına, Anne Eşek’in çamaşır sepetindeki çorapları uçurdu! Üstelik fırtınada kaybolan çoraplar Canavar Buu’ya ait! Ya Anne Eşek, Canavar Buu’nun çoraplarını bulamazsa ve korkunç Marabu ona çok kızarsa?

Küçük Eşek, annesine yardım etmek için ormanın yolunu tutuyor, üstelik yeni bir arkadaş edineceğinden henüz habersiz!

Serinin Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan diğer kitapları Bir Kocaman Eşşek, Küçük Eşek ve Yak’ın Doğum Günü ve Küçük Eşek ve Yılbaşı Kutlaması ile tanıdığımız kitapların Hollandalı yaratıcıları Rindert Kromhout ve Annemarie van Haeringen’la çocuklar bir kez daha buluşuyor.

“Marabu, keşke benim de bir kamyonum olsa!’ dedi Küçük Eşek. ‘O zaman Yak yanıma döner. Yak, benim arkadaşım.’

‘Arkadaşın mı?’ diye sordu Marabu. ‘Senin arkadaşın mı var?’ Marabu bir anda hüzünlendi. Kanatlarını çırptı, gagasını takırdattı. Ürkütücü sesler çıkardı. ‘BEN DE BİR ARKADAŞ İSTİYORUM!’”

Rindert Kromhout

Hollandalı çocuk kitapları yazarı Kromhout, okul öncesi eğitmenliği üstüne öğrenim gördü. Öğrenimi sırasında kaleme aldığı çocuk kitaplarıyla çocuk yazını dünyasına adım attı. 1987 ve 1989 yılları arasında Roma’da yaşadı, kalemine yansıyan Roma sevgisini bu dönemine borçlu. Bugüne dek yetişkinler ve çocuklar için yazdığı yüzden fazla kitabı var. Kitapları 14 dile çevrildi. Ulusal ve uluslararası çapta pek çok edebiyat ödülü aldı.

Annemarie van Haeringen

Hollanda doğumlu yazar Rietveld Akademi’de illüstrasyon üzerine öğrenim gördü. 1983 yılında mezun oldu ve illüstratör olarak çalışmaya başladı. Radyo programları ve çocuk dergileri için çalıştı. Çocuk kitapları için illüstrasyon çalışmalarıyla bugüne dek pek çok ödül aldı.

 edebiyathaber.net (16 Aralık 2015)

Yorum yapın