“Kral Patpat İçin Bir Lolipop”: Farklı tatlarda lolipoplar!

Aralık 24, 2012

“Kral Patpat İçin Bir Lolipop”: Farklı tatlarda lolipoplar!

Kral Patpat dünyadaki tüm tatları, tüm renkleri içeren bir lolipop hayal eder. Bir fabrika açmak ve krallığını bir lolipop krallığına dönüştürmek için bir yarışma düzenler.

“‘Papatya’nın kralı Patpat bir lolipop yarışmasını ilan eder. Haziranın birinde kral, lolipopları bizzat tadacak. En iyi olanı ödüllendirecek. Kazanan da yeni Büyük Lolipop Fabrikası’nın baş pastacısı olacak!’ Tüm aşçılar ve pastacılar yarışmaya katılmaya karar verdi. Hepsi en lezzetli, en orijinal, en renkli, en tatlı ya da en büyük lolilopu yapmaya koyuldu. İşte o zaman Boris Vanilya, hayal edilebilecek en büyük lolipopu yapmayı kafasına koymuştu.”

Çevremizdeki “farklılıklar”ın değerini hatırlatan, paylaşmanın önemini vurgulayan Kral Patpat İçin Bir Lolipop,  Can Çocuk Yayınları’nın yeni dizisi olan İlk Okuma Kitaplarıkapsamında yayımlandı. “İlk Okuma Kitapları”; çocukların okuma becerileri geliştirmelerine yardımcı olmak ve onların bağımsız birer okur olmalarını sağlamak için hazırlanan iyi yazılmış, ilgi çekici metinlerden oluşan yepyeni bir dizi.

Yazarı Silvia Roncaglia, çevirmeni Tülin Sadıkoğlu, resimleyeni Giulia Orecchia olan kitap 5 ve üzeri yaş grubuna hitap ediyor.

edebiyathaber.net (24 Aralık 2012)

Yorum yapın