“Korsanlar Güverteye”de heyecan artarak devam ediyor!

Şubat 24, 2015

“Korsanlar Güverteye”de heyecan artarak devam ediyor!

ateskusan'i_batirin_kapak.inddİtalyan yazar Sebastiano Ruiz Mignone’un müthiş serüveni Korsanlar Güverteye, serinin ikinci kitabı Ateşkusan’ı Batırın’la devam ediyor. Kitap, Delal Arya’nın çevirisiyle 10 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

Mongard, berberlik mesleğinden dolayı sahip olduğu “makas” lakabının bir gün “kaptan”la değişeceğini hayal bile edemezdi. Şimdiyse kaptanı olduğu iki gemi ve kalabalık bir mürettebatla Madagaskar’a doğru yelken açıyor. Serinin ikinci kitabında heyecan artarak devam ediyor!

Kaptan Mongard ve mürettebatı, İngiliz gemilerinin görünmesiyle sığınaklarından çıkıp doğunun gizemli denizlerinde yol alırken Hint Okyanusu’nun en büyük korsan gemisi Ateşkusan’ı yok etmek için bir antlaşma yapıyorlar. Elbette onlar da korsan oldukları için öteki korsanlardan korkacak değiller ama onları alt edebilmek için bakalım yeterince şeytanca bir plan yapabilecekler mi?

Korsanlar Güverteye serisinin yazarı Sebastiano Ruiz Mignore, yıllarca edebiyat dersi verdiği Torino’da yaşıyor. Daha önce radyo, televizyon ve tiyatro için metin yazarlığı da yapan Mignore, 1996 yılında “The World of Children Ödülü”ne layık görüldü.

“Siz macera için yaratıldınız mı, yaratılmadınız mı? Macera yaşamak için gidip onu bulmak gerek! Gemideki ganimeti bir düşünün hele: Altınlar, gümüşler, fildişleri, binlerce ama binlerce peso, yüzlerce ama yüzlerce mücevher. Gemiyi batırmanın karşılığında tüccarların bize verecekleri parayı düşünün. Ve cevap verin! Var mısınız? Yok musunuz?”

edebiyathaber.net (24 Şubat 2015)

Yorum yapın