Korkunç Yüzme Antrenörü çok eğlenceli, nefes kesen bir macera

Kasım 10, 2017

Korkunç Yüzme Antrenörü çok eğlenceli, nefes kesen bir macera

Jozua Douglas’ın Korkunç Yüzme Antrenörü adlı kitabı, Elly Hees’in çizimleri ve Hasan Türksel’in çevirisiyle 10 yaş ve üstü genç okurlar için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hollanda çocuk edebiyatının önemli isimlerinden Jozua Douglas’ın kaleme aldığı, Hollanda’da Hotze de Roos Ödülü’ne değer görülen Korkunç Yüzme Antrenörü, Türkiye’de çocuklarla buluşuyor!

Lev’in babası Bay De Bruin sıradan bir adamdır ama oğlunun da kendisi gibi sıradan biri olmasını hiç istemez. Onu geleceğin yüzme şampiyonu yapmanın hayaliyle, dünya şampiyonu Boris Kwikzilver’in yüzme okuluna gönderir. Herkes Boris’in harika biri olduğunu düşünür fakat Lev onun kaba, kötü ve acımasız bir antrenör olduğundan emindir. Ne var ki buna kimseyi inandıramaz. Bir gün Lev, yüzme antrenmanı çıkışında Boris’in korkunç sırrını öğrenir. Çok geçmeden, Lev ve arkadaşı Lita, korkunç yüzme antrenörünün gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için kolları sıvar.

“‘İster inan ister inanma ama evlat,’ dedi Bay De Bruin gururla, ‘yüzme sporunu sonsuza kadar değiştireceğiz.’ Çarşamba günü öğleden sonraydı. Bay De Bruin oğlunu arabasıyla yüzme antrenmanına getirmişti. Lev bir şey söylemedi. Gözlerini sessizce karşıya dikti. ‘Ne oldu? Neden bu kadar üzgün görünüyorsun?’ diye sordu Bay De Bruin. ‘Aaa, hadi ama, biraz yüzün gülsün,’ dedi ve Lev’in koluna yumruğuyla hafifçe dokundu. ‘Hayatımızın fırsatını yakalıyoruz, ufaklık. Sahip olabileceğimiz en büyük şans bu. Tek yapmamız gereken uzanıp onu yakalamak.’ Lev iç çekti. Yüzme antrenmanında bir haftayı geride bırakmıştı. Bu fikir tamamen babasına aitti. Bay De Bruin oğlunu Boris Kwikzilver’ın efsanevi yüzme okuluna yazdırmıştı. Lev’in havuzda deneme amaçlı bir-iki tur yüzmesi gerekiyordu. Açıkçası deneme yüzüşü tam bir fiyaskoydu. Bu işten hiç anlamıyordu. Yine de Kwikzilver ondan aşırı memnundu. ‘Bravo! Çok iyi! Mükemmel! Harika! Muhteşem!’ diye bağırıyordu yüzme antrenörü. Bay De Bruin kulaklarına inanamıyordu. En büyük yüzme şampiyonu onun çocuğundan bahsediyordu. Oğlunun yeteneği vardı. Oğlu ünlü olacaktı!”

Jozua Douglas

Jozua Douglas nehir kıyısında küçücük, mütevazı bir evde doğdu. Büyük büyükbabasının bir zamanlar İskoçya’da devasa bir şatoya sahip, ünlü bir şövalye olduğu düşünüldüğünde bu üzücü. Jozua şimdi Utrecht’te yaşıyor. Bir dönem yazdığı şiirlerle çok sayıda ödül kazandı. Artık yalnızca çocuklar için yazıyor. Kitapları Korkunç Yüzme Antrenörü, Korkunç İkizler ve Costa Banana serisi hem inanılmaz komik, hem de müthiş seviliyor. Jozua Douglas Costa Banana serisinin ilk kitabı Korkunç General ile De Pluim Van De Senaat Van De Nederlandse Kinderjury Ödülü‘nü kazandı. Bu kitap, DWDD isimli televizyon programında düzenlenen çocuk kitapları panelinde 2015 yılının en iyi çocuk kitaplarından biri olarak gösterildi. Yine aynı panel serinin ikinci kitabı Müthiş Ravi Ravioli’yi 2016 yılının en iyi çocuk kitaplarından biri olarak seçti. Müthiş Ravi Ravioli, 2017 yılında De Pluim Van De Senaat Ödülü’nü aldı. Jozua, Korkunç Yüzme Antrenörü ile Hotze de Roos Ödülü’ne değer görüldü.

edebiyathaber.net (10 Kasım 2017)

Yorum yapın