Koray Avcı Çakman’dan çocuklara: “Uyuyan Topaç”

Ekim 7, 2016

Koray Avcı Çakman’dan çocuklara: “Uyuyan Topaç”

uyuyan_topac_kapak.inddKoray Avcı Çakman’ın “Uyuyan Topaç” adlı romanı, 9 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocuk edebiyatımızın bol ödüllü yazarı Koray Avcı Çakman’dan yer ve zamanın değiştiremeyeceği değerlere vurgu yapan umut dolu bir roman…

Arda ve ailesinin yaşamı, Büyük Teyze’lerinden miras kalan o eski ahşap eve taşınmalarıyla birdenbire değişir: Trafikten, kalabalıktan ve bir türlü başını kaldıramadığı bilgisayar oyunlarından bir anda sıyrılıveren Arda, bu küçük kasabada hem yeni arkadaşlar edinip ahşabın büyüsüyle tanışacak, hem de polisiye filmleri aratmayan bir maceranın baş kahramanı olacaktır.

Koray Avcı Çakman bu romanında yer ve zamanın değiştiremeyeceği değerlere; emeğe, dostluğa, sevgiye ve umuda vurgu yapıyor.

Kitaptan

“Arda poşetteki malzemeleri çıkardı: ‘İşte buradalar!’

‘Hımm… Öyle uzaktan bakmakla olmaz, al eline, ahşabın dokusunu ve sıcaklığını hisset! Biliyor musun, aslında bir ahşap eşyada en sevdiğim şey bu histir. O yüzden şimdiki çocuklara acıyorum: Ahşabın sıcaklığı yerine, plastiğin soğukluğuyla büyümek zorundalar.”

Koray Avcı Çakman

Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. mezunu olan ve 2006 yılından beri serbest yazar olarak çalışan Koray Avcı Çakman’ın çeşitli yayınevleri tarafından çocuklara yönelik 170 öykü ve masal kitabı yayımlanmıştır. 2006 yılı Ömer Seyfettin Öykü Yarışması’nda mansiyon, II. Behiç Erkin Öykü Yarışması’nda üçüncülük ödülü, “Arkadaşım Flamingo” konulu çocuk öykü yarışmasında ve II. Kelendiris Öykü Yarışması’nda ikincilik ödülleri kazanmıştır. 2011 yılında Almarpa’nın Gizemi ile Tudem Edebiyat Ödülleri’nde çocuk romanı dalında birinci olmuştur. Eşekliğini Unutan Eşek, Flamingo Günlüğü, Işığın Çocuğu Arel, Karga Beyaz ve Posbıyık Usta, Bir Keloğlan Bir de Eşeği, Hoflipuf ve Uyuyan Topaç adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (7 Ekim 2016)

Yorum yapın