Koray Avcı Çakman’dan çocuklara: “Karga Beyaz ve Posbıyık Usta”

Şubat 9, 2016

Koray Avcı Çakman’dan çocuklara: “Karga Beyaz ve Posbıyık Usta”

karga_beyaz_ve_posbiyik_usta_kapakKoray Avcı Çakman’ın 9 yaş ve üstü çocuklar için yazdığı “Karga Beyaz ve Posbıyık UstaCan Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocuk edebiyatımızın ödüllü yazarı Koray Avcı Çakman’dan sıra dışı bir dostluk hikâyesi ve heyecan dolu bir macera daha!

Tuhaf bir oyuncak dükkânında gelişen acayip olaylar… Sırları çözmeye kararlı iki meraklı karga ve görüp görebileceğiniz en sevimli, en şahane oyuncak ustası Posbıyık Usta… Gece yarısı, Posbıyık Usta’nın dükkânındaki oyuncaklar canlanıyor! Ama korkmayın, Karga Beyaz, Dostu Tembel’le onların peşlerine düşüyor ve heyecan dolu macera işte böyle başlıyor!

Posbıyık Usta kargaların da en az martılar kadar sevilesi ve müthiş dostlar olduğunu biliyor, bu yüzden diğer insanların aksine bu yeni dostlarına kapılarını ardına dek açıyor. Arkadaşlık, dayanışma, farklı canlıların birlikteliği, hayvan sevgisi gibi temalara vurgu yapan sıcacık ve örnek bir dostluğun hikâyesi bu…

“Kargacık ilk kez böyle biriyle karşılaşıyordu. Onun görüp bildiği insanlar kargaları değil, güvercinleri, serçeleri ve tabii ki martıları beslerdi. ‘Acaba gözleri iyi seçemiyor da beni güvercin falan mı sanıyor bu yaşlı adam?’ diye düşündü bir an. Ama gözleri bozuk olsa hiç öyle küçücük bir ağaç parçasını şekillendirip oyuncaklar yapabilir miydi?”

Koray Avcı Çakman

Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. mezunu olan ve 2006 yılından beri serbest yazar olarak çalışan Koray Avcı Çakman’ın çeşitli yayınevleri tarafından çocuklara yönelik 170 öykü ve masal kitabı yayımlanmıştır. 2006 yılı Ömer Seyfettin Öykü Yarışması’nda mansiyon, II. Behiç Erkin Öykü Yarışması’nda üçüncülük ödülü, “Arkadaşım Flamingo” konulu çocuk öykü yarışmasında ve II. Kelendiris Öykü Yarışması’nda ikincilik ödülleri kazanmıştır. 2011 yılında Almarpa’nın Gizemi ile Tudem Edebiyat Ödülleri’nde çocuk romanı dalında birinci olmuştur. Eşekliğini Unutan Eşek, Flamingo Günlüğü, Işığın Çocuğu Arel, Karga Beyaz ve Posbıyık Usta, Bir Keloğlan Bir de Eşeği adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (9 Şubat 2016)

Yorum yapın