Koray Avcı Çakman’dan çocuklara: “Hoflipuf”

Şubat 22, 2016

Koray Avcı Çakman’dan çocuklara: “Hoflipuf”

hoflipuf_kapak.inddÇocuk edebiyatının ödüllü yazarı Koray Avcı Çakman’ın “Hoflipuf” adlı kitabı 9 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden 

Kötü Kalpli Kraliçe’nin kaktüsü, Alaaddin’in pis kokulu ayakkabısı, Fareli köyün davulcusu, Kırmızı Başlıklı Kız’ın çorapları… Masallar Âleminde alışılmadık şeyler oluyor! Birileri masallardaki bazı önemli eşyaları çalıyor, yerlerine hikâyenin aslıyla ilgisi olmayan saçma sapan şeyler koyuyor. Diğer taraftan dünyada hiç kimse masalların değiştiğinin farkında değil! Bütün bunlar dünyadakilere normal görünüyor! Sadece bir kız… Küçük bir kız, bir şeyler hatırlıyor gibi…

İçinde cin olmayan bir sihirli lamba neye yarar ki? Fareli Köyün Kavalcısı’nın kavalına ne demeli? Ya da kırmızı başlığa? Peki, neden bu eşyaların yerine saçma sapan şeyler bıraktı bu gizemli hırsız? N’olursa olsun, Masallar Âlemi’nin geleceği için bir an önce bir şeyler yapmalı ve masal kahramanları sinirlenmeden eşyaları bulup getirmeli! Masalların koruyucusu Mışmuş ve baş masal bekçisi Bebikus, bir yandan masal kahramanlarının bitmek tükenmek bilmeyen şikâyetleriyle uğraşırken, bir yandan da birdenbire ortadan kaybolan masal eşyalarının peşine düşüyor. Neyse ki, gizemli hırsızı yakalamanın yolu, oyun oynamaktan geçiyor!

Hoflipuf’la masallara dair bildiğiniz ne varsa tepetaklak oluyor! Koray Avcı Çakman’ın kaleme aldığı, Mert Tugen’in resimleriyle daha da renklenen kitap, raflarda yerini aldı.

“Mışmuş Efendim,

Bir varmış bir yokmuş derken bir de baktım, güzelim kırmızı şapkamın yerinde yeller esiyor! Onun yerine, çoraplarım kırmızı olmuş! Ama efendim, bu çoraplar hiç de beklediğim gibi çıkmadı: Soğuk suda yıkandıkları halde renkleri soldu, uçuk alacalı pembeye döndü, fırfırları da hemen söküldü. Üstelik sürekli deliniyorlar. Geçen gün büyükannemin evine gittiğimde bir ara ayakkabılarımı çıkarmıştım. Ne gördüm dersiniz? Çorabım yine delinmiş, başparmağım delikten fırlayıvermiş! Büyükannem gözlerini dikmiş ayağıma bakıyor… Öyle utandım ki, içimden bir ses, “Hey Kırmızı Başlıklı… Yani işte Kırmızı Çoraplı Kız, sepetini atıp çabuk kaç buradan!” dedi. Eski çoraplarımı ve kırmızı şapkamı geri istiyorum! Şapkamı geri alabilirsem, annem sizin için koca bir sepet dolusu çörek pişirir. Ben de kırlardan rengârenk çiçekler toplar, size yollarım.

Kırmızı Şapkasız ve Yırtık Çoraplı Üzgün Kız”

Koray Avcı Çakman

Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. mezunu olan ve 2006 yılından beri serbest yazar olarak çalışan Koray Avcı Çakman’ın çeşitli yayınevleri tarafından çocuklara yönelik 170 öykü ve masal kitabı yayımlanmıştır. 2006 yılı Ömer Seyfettin Öykü Yarışması’nda mansiyon, II. Behiç Erkin Öykü Yarışması’nda üçüncülük ödülü, “Arkadaşım Flamingo” konulu çocuk öykü yarışmasında ve II. Kelendiris Öykü Yarışması’nda ikincilik ödülleri kazanmıştır. 2011 yılında Almarpa’nın Gizemi ile Tudem Edebiyat Ödülleri’nde çocuk romanı dalında birinci olmuştur. Eşekliğini Unutan Eşek, Flamingo Günlüğü, Işığın Çocuğu Arel, Karga Beyaz ve Posbıyık Usta, Bir Keloğlan Bir de Eşeği adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (22 Şubat 2016)

Yorum yapın