“Köpeğimin Adı Erik”: Çamur’la başlayan macera, Erik’le devam ediyor!

Şubat 21, 2013

“Köpeğimin Adı Erik”: Çamur’la başlayan macera, Erik’le devam ediyor!

Ayşe Sarısayın, kedisi Çamur’la geçirdiği yılları anlattığı romanı “Kedimin Adı Çamur”dan sonra bu sefer hayvansever bir okurunun köpeğiyle olan hikâyesini “Köpeğimin Adı Erik”te anlatıyor.

Ayşe Sarısayın, yeni kitabında, katıldığı bir kitap fuarında tanıştığı okuru Hasan Gider’in köpeği Erik’in hikâyesini anlatıyor. “Kedici” olduğunu söyleyen Sarısayın’ın, hikâyesini anlatmasını isteyen okurunu kırmayarak başladığı roman; zaman zaman Erik’in, zaman zaman Hasan Bey’in, zaman zaman da Ayşe Sarısayın’ın hayatına odaklanıyor.

“Köpeğimin Adı Erik”; Hasan Bey’in, kızının ısrarına dayanamayıp ailesine dâhil ettiği ve sonrasında ortak bir yaşam sürdüğü köpeğiyle olan büyük dostluğunu anlatıyor.

İstanbul’da doğan ve her yanı kitaplarla dolu bir evde büyüyen Ayşe Sarısayın, önceleri sadece yetişkinler için yazarken artık çocuklar için de yazıyor. Kedisi Çamur’un hikâyesini anlattığı Kedimin Adı Çamur’la başladığı yolculuğa, Köpeğimin Adı Erik’le devam ediyor.

“Günlerce bana uygun bir isim arayıp durdu iki kardeş. Tüylerimin rengine bakıp Altıntop, Köpük, Şampanya, Krema, Karamel; boyuma posuma bakıp Minik, Mindilik, Çıtırcık, Pıtırcık, Misket dediler. Daha neler neler… “

8 ve üzeri yaş grubuna yönelik kitabı Yasemin Ezberci resimledi.

edebiyathaber.net (21 Şubat 2013)

Yorum yapın