Konuşan Resimler “Ebedî – Edebî” Sergisi 5 Mayıs’ta açılıyor

Nisan 7, 2016

Konuşan Resimler “Ebedî – Edebî” Sergisi 5 Mayıs’ta açılıyor

KonusanResimlerEbediEdebiEbru Ceylan’ın Konuşan Resimler serisinin üçüncü sergisi “Ebedî – Edebî” 5-20 Mayıs tarihleri arasında Beşiktaş Fulya Sanat’ta düzenleniyor.

Tanıtım bülteninden

Sanatçı Ebru Ceylan, “Suretler” ve “Man o To”dan sonra “Ebedî – Edebî” sergisi ile Cumhuriyet döneminin beş farklı akımından edebiyatçıların hayatlarını, kırılma noktalarını, hayallerini ve aşklarını plastik sanatlar ile edebiyatı birleştirerek  tekrar gün yüzüne çıkartıyor, günümüz kuşağı ile buluşturuyor. Serginin isminin işaret ettiği, bu edebiyatçıların eserlerindeki “Edebî”yi yakalıyor.

Tomris Uyar’dan Deniz Çakır’a, Aziz Nesin’den Erkan Can’a

Yağlı boya tablo ve hikâyelerden oluşan sergide, Cumhuriyet döneminin önde gelen pek çok yazar ve şairinin eserlerine yeniden can veriliyor. Sergide yer alan Türk edebiyatının önde gelen isimleri arasında Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Telli, Aziz Nesin, Can Yücel, Edip Cansever, Halide Edip Adıvar, Metin Altıok, Nazım Hikmet, Orhan Veli, Özdemir Asaf, Rıfat Ilgaz, Turgut Uyar ve Yaşar Kemal de bulunuyor.

Sergide yer alan yağlı boya tablolara eşlik eden hikâyeleri de Türkiye’nin önde gelen oyuncuları ve seslendirme sanatçıları seslendiriyor. Bu seslendirmeler dijital ekran ve kulaklıklar ile de davetlilere aktarılıyor.

Farklı fikirlerin, dünden bugüne, bugünden yarına, tuvale yansıyan renkler gibi farklılık ve uyum içinde bir arada yaşamasını hayal eden sanatçı, bu sergide farklı fikirleri ile tarihe iz bırakan edebiyatçıları ağırlıyor. 52 eserin yer alacağı serginin 5 Mayıs Cuma akşamı yapılacak açılışında Çiğdem Erken de küçük bir konser gerçekleştirecek.

Sergiye konu olan edebiyatçılar:

Ahmed Arif, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Muhip Dıranas, Ahmet Telli, Arif Nihat Asya, Aşık Veysel, Atilla İlhan,  Aziz Nesin, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Behçet Necatigil, Bilge Karasu, Cahit Külebi, Cahit Sıtkı Tarancı, Can Yücel, Cemal Süreya, Didem Madak, Ece Ayhan, Edip Cansever, Faruk Nafiz Çamlıbel, Füruzan, Gülten Akın, Haldun Taner, Halide Edip Adıvar, Halikarnas Balıkçısı,  İlhan Berk, Kerime Nadir,  Leyla Erbil,  Melih Cevdet Anday, Metin Altıok, Mina Urgan, Nazım Hikmet,  Necati Cumali, Necip Fazıl Kısakürek, Neyzen Tevfik, Nezihe Meriç, Oğuz Atay, Oktay Rifat, Orhan Veli, Ömer Seyfettin, Özdemir Asaf, Peyami Safa, Reşat Nuri Güntekin, Rıfat Ilgaz, Sabahattin Ali,  Sait Faik, Sevgi Soysal, Sezai Karakoç, Tezer Özlü, Tomris Uyar, Turgut Uyar, Ümit Yaşar Oğuzcan, Yaşar Kemal.

Sergideki hikâyeleri seslendirenler: 

Alican Yücesoy, Almıla Uluer, Ayçin İnci, Bahtiyar Engin, Can Sözeri, Caner Cindoruk, Cem Davran, Cenk Sözeri, Ceylan Ertem, Demet Evgar, Deniz Çakır, Emre Erkan, Erkan Can, Esra Dermancıoğlu, Ezel Akay, Ezgi Sözeri, Fırat Çelik, Fikret Kuşkan, Görkem Kanpolat, İsmail Demirci, Kerem Atabeyoğlu, Levent Özdilek , Levent Üzümcü, Melih Selçuk, Mehmet Günsur, Mert Fırat, Mert Öner, Murat Akkoyunlu, Onur Saylak, Oktay Kaynarca, Ozan Akbaba, Rana Mamat, Rıza Kocaoğlu, Sanem Çelik, Sarp Akkaya, Saygın Soysal, Selen Öztürk, Selim Bayraktar, Serdal Genç, Serhat Teoman, Serkan Altunorak, Songül Öden, Toprak Sergen, Yekta Kopan, Yiğit Özşener’in  de aralarında olduğu sanatçılar seslendiriyor.

edebiyathaber.net (7 Nisan 2016)

Yorum yapın