Konferans: Dijital çağda kütüphaneler – Hizmetler, mekânlar, değişimler

Mart 27, 2014

Konferans: Dijital çağda kütüphaneler – Hizmetler, mekânlar, değişimler

images01.04.2014 tarihinde 50. Kütüphane Haftası kapsamında İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde  Dr. Hannelore Vogt “Dijital çağda kütüphaneler – Hizmetler, mekânlar, değişimler” konulu bir konferans verecektir. Konferans, Goethe-Institut Istanbul ve Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi işbirliğiyle düzenleniyor.

“İmaj unsuru olarak kütüphaneler” Köln Şehir Kütüphanesi yöneticisi Dr. Hannelore Vogt’un sloganı. Dijital çağda kütüphaneciler için bu çağrının ardında hangi olanakların, şansların ve ne tür zorlukların gizlendiğini konuşmacı uygulamaya yönelik örneklerle açıklayacak. Yeni (dijital) ürün ve servisler hakkında konuşacak ve kütüphane mekânlarının gelecekte nasıl değişmesi gerektiğini gösterecek. Dijital ürünlerin ve sosyal medyada etkin olmanın yanısıra kütüphane mekânları da giderek daha fazla önem kazanıyor. Kütüphane mekânları çeşitli işlevleri üstlenebilmeli; öğrenme ve çalışma alanı, esin verici karakterde bir lounge ve modern bir hizmet merkezi olabilmeli. Web tabanlı olanları da dahil olmak üzere, yeni etkinlik türleri uygun bir ambiyans gerektiriyor.

Pazarlama ve müşteri odaklı yaklaşımın temellerine değindiği kısa bir girişten sonra Hannelore Vogt, kütüphane hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik yenilikçi ve kolay uygulanabilecek yöntemleri tanıtacak.

Tarih: 01.04.2014, saat 15.45

Yer: İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi

Sunum İngilizce, Türkçeye ardıl çeviri yapılacak.
Giriş serbest.

Dr. Hannelore Vogt
1958 doğumludur. Kütüphanecilik bilimi, sanat tarihi ve kültür yönetimi okumuş ve pazarlama bölümünde müşteri odaklılık konusunda doktorasını yapmıştır. 2008’den biri Almanya’daki en büyük kütüphane ağlarından biri olan Köln Şehir Kütüphanesi’nin yöneticisidir. Ondan önce uzun yıllar “Yılın Kütüphanesi” seçilen ve ard arda dört kez Almanya çapındaki BIX sıralamasında birinci olan Würzburg Şehir Kütüphanesi’nin yöneticiliğini yaptı. Goethe-Institut’un “bilgi hizmetleri ve kütüphane” danışma kurulunun başkanı, “Kütüphane. Araştırma ve Uygulama” dergisinin eşyayımcısıdır ve uzun yıllar boyunca Alman Kütüphane Birliği’nin yönetim komisyonu üyesiydi. 2009’dan beri IFLA’da Alman şehir kütüphanelerini temsil ediyor, 2013’den beri IFLA’nın Metropolitan Libraries Standing Committee’sinde görev alıyor ve Bill & Melinda Gates Vakfı‘nın Global Libraries bölümünde stratejik danışmanlık yapıyor. Dr. Hannelore Vogt, Almanya ve Almanya dışında aranan bir konuşmacı olup, müşteri odaklılık, lobi çalışmaları, kütüphane yönetimi ve personel gelişimi konularındaki yayımlarıyla isim yapmıştır.

edebiyathaber.net (27 Mart 2014)

Yorum yapın