Komplike Dergi “Yazara Kahve Ismarla” kampanyasını başlattı

Nisan 15, 2019

Komplike Dergi “Yazara Kahve Ismarla” kampanyasını başlattı

İstanbul merkezli sosyal bilimler ve kültür dergisi Komplike, bağımsız yayıncılığın ve yazarların desteklenmesi amacıyla Türkiye’de belki de ilk olan “Yazara Kahve Ismarla” kampanyası başlattı. Kampanyanın amacının, yayın içerisinde yazınsal üretimini sürdüren tüm yazarlarına sembolik olarak belirlenen kahve bedelleri üzerinden fon sağlamak olduğu belirtildi.

Şüphesiz bağımsız yayın organları, desteksiz ve objektif yayıncılık icra etme konusunda Türkiye’de türlü engel ve maddi sorunlarla karşılaşıyor. Bu sebepten ötürü Komplike Dergi kurucu genel yayın yönetmeni Güney Güneyan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Yazara Kahve Ismarla” kampanyasından elde edilecek gelirin yazarlara telif olarak iletileceğini, bir kısmının ise 2020 yılının ikinci çeyreğinde kurulması hedeflenen Komplike Akademi için kullanılacağını belirtti.

Kampanya katılmak isteyen tüm bağımsız yayıncı dostları ve okuyucular, Komplike’de yayınlanan tüm makalalerin bitiminde yer alan bir buton aracılığı ile Komplike Dergi’nin Shopier’de bulunan sembolik mağazasını ziyaret ederek okuduğu yazar ve yayını destekleyebilecekler. Üç farklı  bağış/destek opsiyonu bulunan bu kitlesel fonlama sistemiyle gerek Komplike Dergi yazarları gerek ise yayına desteği sağlanmış olacak.

“Yazara Kahve Ismarla” kampanyasının tüm yayıncılara ve yayınlara entegre edilmesinin bağımsız yayıncılığı destekleyen alternatif bir sistem olduğunu belirten yayın, çalışmalarını bağımsız ve objektif yayın ilkelerini sürdürmek; bu sayede de yayının ve yazarların desteklenmesi amaçlanmakta. Ayrıca bağış optimizasyonuna aşağıdaki link aracılığıyla da destek olunabilir.

https://www.shopier.com/KomplikeDergi

edebiyathaber.net (15 Nisan 2019)

Yorum yapın