Komik bir mahalle hikayesi ve daha fazlası

Mayıs 27, 2019

Komik bir mahalle hikayesi ve daha fazlası

Ayça Erturan’ın “O Kadar da Değil” adlı kitabı DEX etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Belki de o kadar Zehra!

Şimdiye dek oyunculuk kariyeri ile tanıdığımız Ayça Erturan yepyeni bir yüzü ile karşımıza çıkıyor. Kendisi için çok da yeni olmayan yazma deneyimini, nihayet kitaplaştırmaya karar veren Erturan’ın Yeşilçam komedilerini aratmayan O Kadar da Değil kitabı DEX’ten yayınlandı. Güldürürken daha da güldüren kitap fırından yeni çıkmış ekmek sıcaklığında bir mahalle hikayesi ve daha fazlası…

Onun adı Zehra, babasının deyişiyle Apalak Zehra. Biraz gürbüz denebilecek Zehra, bir eşeği kıskandıracak irilikte gözleri, annesinden miras uçak pisti alnı ve küçük burnuyla Japon çizgi filmlerinden fırlamış gibi. Zehra’nın talibi çok olsa da o iki abisi, annesi ve babasıyla aynı evde yaşıyor. Çocukluk yılları aşık olmakla geçen Zehra’nın aşktan yana aradığını bir türlü bulamadığı bir gerçek olsa da o aşka inancını hiç yitirmemiş. Peki yürekte yer eden tüm bu gönül hikayelerinin ardından karşısına çıkan Antonio Banderas’ın Zorro yılları kılıklı yakışıklı, makus tarihini değiştirmeye yeter mi? O kadar da değil, belki de tam da o kadar!

Yazar Biyografi

İstanbul’da doğan Ayça Erturan, Marmara Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünden mezundur. Ayrıca Pera Güzel Sanatlar’da oyunculuk eğitimi almıştır. Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) topluluğu üyesi olan Ayça Erturan, birçok televizyon dizisinde, tiyatro oyununda ve reklam filminde rol almıştır.

Çok Film Hareketler Bunlar, Aşk Nerede gibi pek çok sinema filminde oynamış; Çok Güzel Hareketler Bunlar, Evli ve Öfkeli, Kadın gibi şov programlarında ve dizilerde yer almıştır. Yazar, halen İstanbul’da eşi Oğulcan Kırca ve köpekleriyle birlikte yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (27 Mayıs 2019)

Yorum yapın