Koleksiyonluk bir kitap: “Betamax Video”

Eylül 12, 2018

Koleksiyonluk bir kitap: “Betamax Video”

Turgut Özalp’ın yazıp çizdiği Betamax Video, Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Leman dergisinde 1930’lu yıllardan 2000’lere kadar olan dönemde herkesin hayatında yer edinmiş, sinemanın kült filmlerini çizdiği köşesiyle tanınan Turgut Özalp, kitapta bu kült filmlerin az bilinen yönleri ve detaylarını birbirinden güzel çizimlerle anlatıyor.

Arka kapaktan:

Böylesine sanat eserlerini görünce gözlerim yaşarıyor. Muhteşem bir çalışma. Albert Pyun (Yönetmen, Cyborg)

Harika bir sanat eseri ve önemli bir çalışma Turgut. Sana ve Türkiye’ye selamlar yolluyorum. Barış ve sevgiyle.

Mohammed Michel Qissi (Oyuncu, Tong Po – Kickboxer)

Aksiyon filmleri hepimizin içinde çocuğu heyecanlandırır. Turgut’un inanılmaz sanat eseri, nefes kesici bir grafik ifadesiyle filmlerin heyecanını yakalamakta. Sanatını ilk kez Albert Pyun’un Interstellar Civil War filminde görmüştüm. Benim oynadığım karakteri afişte çok iyi yansıtmıştı. Onun bu grafik romanında birçok büyük aksiyon filmlerinin görsel ifadesini olağanüstü aktardığına eminim! Bu kitaba dahil olmaktan çok şeref duydum. Bu gerçekten heyecan verici bir kitap! Bravo arkadaşım Turgut, Bravo!

Brad Thornton (Oyuncu, Kickboxer 4: The Aggressor)

Turgut Özalp’in zanaatına olan bağlılığı bu kitapta parlıyor. Film ve çizgi roman konusundaki tutkusu ve coşkusu belli oluyor. Bu kitap bir kült klasik olma potansiyeline sahip. Sunulan görüntüler açıkça dil engellerini aşarken, hikaye çizgilerini tasvir ediyor. Resimler kendileri için konuşuyor. Edebiyat tutkunları ve sanatçılar tarafından zevk alınacak koleksiyonluk bir eser.

Catherine Macdonald (Playboy Bunnygirl)

edebiyathaber.net (12 Eylül 2018)

Yorum yapın