Kolay Matematik serisi ile dört işlem daha kolay

Mart 19, 2020

Kolay Matematik serisi ile dört işlem daha kolay

Mattias Blomfeldt’in yazıp resimlediği 5 kitaplık “Kolay Matematik” serisi, 2 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Doğan Egmont’tan yayınlanan Kolay Matematik kitap serisi, eğlenceli resim ve öykülerle okul öncesi çocukların dört temel işlemi kavramalarına yardımcı olmak için hazırlandı. Güçlü Artı, Obur Eksi, Aceleci Çarpma, Doğrucu Bölme ve Bekçi Eşit’ten oluşan Matematik Takımı, her öyküde farklı bir matematik işlemini kullanarak gündelik problemleri çözüyor.

Her biri birbirinden eğlenceli kitaplardan oluşan serinin Güçlü Artı hikayesinde bahçesindeki meyvelerle lezzetli ve yararlı bir meyve suyu yapmak isteyen artı işareti ile tanışıyoruz. Öykü, toplama işleminin bir araya getirme anlamını ve çalışmanın önemini üzerine. Obur Eksi kitabı ise çıkarma işleminin eksiltme anlamını ve olumsuz hareketlerin sonuçları olduğunu vurguluyor. Bilge bir kahraman olan ve eşit paylaşmayı seven Doğrucu Bölme, bölme işleminin gruplama, paylaştırma anlamlarını ve adaletin önemini vurguluyor.

Sabırsız ve üşengeç bir karakter olan Aceleci Çarpma hikayesi çarpma işleminin tekrarlı toplama anlamını ve az
zamanda çok iş yapabilmenin önemine dikkat çekerken son kitapta arkadaşlarının her an yardımına koşan Bekçi Eşit
karşımıza çıkıyor. Öykü, eşit işaretinin anlamını ve doğru bildiğini yapmanın önemini anlatıyor.

edebiyathaber.net (19 Mart 2020)

Yorum yapın