Koç Üniversitesi Yayınları, yeni bir edebiyat dizisi başlattı: “Tuhaf Etki”

Mart 14, 2017

Koç Üniversitesi Yayınları, yeni bir edebiyat dizisi başlattı: “Tuhaf Etki”

kuyKoç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yeni bir edebiyat dizisi başlattı. “Tuhaf Etki” adını taşıyan dizi, dünden bugüne Türkçenin sıradışı yapıtlarını bir araya getirmeyi hedefliyor.

Tanıtım bülteninden

Dizi editörlüğünü Cem Akaş’ın üstlendiği dizinin ilk üç kitabı, Recaizade Mehmet Celâl’in Araba Sevdası’ndan tam 20 yıl önce yayımlanmış olan romanı Hayal-i Celâl, Erhan Memiş’in öykü kitabı Geceleyin Gökyüzü ve Berkan M. Şimşek’in Leopold’un Sabunu olacak.  Dizi, Mart ayı içinde raflardaki yerini alacak.

Okurlarıyla 2010’dan bu yana nitelikli akademik çalışmaları paylaşan, sosyal bilimlerden genetiğe dek geniş bir yelpazede üretim yapan Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), edebiyat alanında da “yarı akademik” denebilecek bir yaklaşımla, “Tuhaf Etki” edebiyat dizisini hayata geçiriyor.

Adının da çağrıştırabileceği gibi Türkçenin, okunduğunda “tuhaf bir etki” bırakan ayrıksı metinlerini bir araya getirmeyi amaçlayan bu dizide, daha önce yayımlanmış ama değeri bilinmemiş ya da unutulmuş kitapların yanı sıra ilk kez yayımlanacak çalışmalar da yer alacak. Dizi editörlüğünü Cem Akaş’ın üstlendiği “Tuhaf Etki”, bir arada ele alındığında Türkçe edebiyatı farklı bir gözle görmeyi mümkün kılacak bir toplama ulaşmak istiyor.

edebiyathaber.net (14 Mart 2017)

Yorum yapın