Kızlı erkekli yazıyorlar, işte bunlar hep erotizm

Aralık 13, 2013

Kızlı erkekli yazıyorlar, işte bunlar hep erotizm

gauguin72“İnsanı yalnızca cinsiyetiyle kavrayan, “kızlı-erkekli” diyerek ‘ayırıcı’ bakışını dayatan anlayışa karşı “erotizmin” öykülendiği bir kolektif hazırlamak üzere yola çıkıldı.”

Reyhan Yıldırım, Zeynep Sönmez, Senem Dere, Berna Özpınar, Arzu Eylem ve Onur Çalı’yı bir araya getiren yazı kurulu bu akışta, doğallıkla oluştu. Sohbetlerin sonucunda “öyküler için kısıtlayıcı bir çerçeve çizilmesin” sonucu çıktı. Genel anlamda en önemli beklentinin nitelik olması gerektiği, öykülerin dil, kurgu ve işçilik açısından değerlendirilmesinin doğru olacağı konuşuldu. “İçerik ve biçim bütünlüklü olursa edebiyata güzel bir eser de bırakmış oluruz,” diye düşünülerek heyecan duyuldu.

Yazar, erotizmin kendi dünyasındaki yansımasını istediği şekilde işleyebilir ancak “öykünün dumanı üstünde tütüyorsa, yeni yazılmışsa, seçkiye özelse ne güzel olur” diye akıllardan geçti ve geçmekle kalmayıp daha evvel bir yerde yayınlanmış öykülere yüz verilmeyeceği karara bağlandı. Bu seçkiye emek verecek yazarlar zaten “insani değerleri gözetir, cinsiyetçi, ayrımcı söylemler kullanmaz, bunu belirtmeye gerek bile yok, değil mi?” dendi. İsyan ettiğimiz anlayışa benzemeyiz ki biz, diyerek, beklentinin yönü umuda çevrildi.

Dosyanın oluşum süreci için yöntem olarak şunlar önerildi;

1- Öyküler editörün e-posta adresine ([email protected] ) gönderilsin.

2- Kurulun düşüncesi ve editörün kararıyla beraber seçki oluşturulsun ve dosya haline gelsin.

3- Öyküleriyle katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 1 Ocak 2014 olsun. Dosya oluşurken bir yandan da yayınevleriyle görüşmeler yapılsın…

edebiyathaber.net (13 Aralık 2013)

Yorum yapın