Kitaptan duvar ilgi görüyor

Aralık 14, 2018

Kitaptan duvar ilgi görüyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki okul binasını ayıran duvarda, Türkiye ve dünya edebiyatının önemli eserlerine ait kitapların devasa figürleri yer alıyor. Kızıltepe Belediyesi tarafından öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen çalışma ilgi çekiyor.

Kızıltepe Belediyesi öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek için ilginç bir çalışma gerçekleştirdi. İlçedeki iki okul binasını ayıran duvar, devasa kitap figürleriyle donatıldı. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kızıltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında bulunan, iki okulu ayıran duvarda dekor olarak devasa kitap figürleri kullanıldı.

Dostoyevski’den ‘Suç ve Ceza’, Mustafa Kemal Atatürk’ten ‘Nutuk’, Necip Fazıl Kısakürek’ten ‘Çile’, Balzac’tan ‘Vadideki Zambak’, Reşat Nuri Güntekin’den ‘Çalıkuşu’ gibi Türk ve dünya edebiyatının önemli eserlerine ait kitapların dekor olarak kullanıldığı duvar, adeta kitaplığı andırıyor.

‘KEŞKE BÜTÜN DUVARLAR BÖYLE OLSA’
Öğrencilerden Harun Ökmen, okullarda duvar olarak kitap figürlerinin yer almasından memnun olduğunu söyledi. Bu çalışma sayesinde daha önce okumadığı kitapları görme ve okuma fırsatı bulduğunu belirten Ökmen, “Çok güzel olmuş, keşke her yerde yapılsa. Bu duvarı gördüğümüzde kütüphaneye ilgimiz de artıyor. Kitaplara bakıp, isimlerini öğrenip okuyoruz. Keşke bütün duvarlar böyle olsa” dedi.

‘OKULLARIN ETRAFINDA KİTAPLAR OLSUN’
Necim Timur, bu çalışmanın sadece öğrencilere değil herkese kitap okuma alışkanlığı kazandıracağını belirtti. “Görünce kitaplara karşı bir sevgi oluşuyor. Okulların etrafında duvar değil kitaplar olsun” diyen Timur, kitapların, insanın hayatını değiştirecek güçte olduğunu söyledi.

‘KİTAP OKUMA BİLİNCİNE KATKI’
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, okul duvarlarının hem çevreyle hem de ilçeyle bütünleştiğini belirtti. Az, çalışmanın içeriğinin okullara son derece uygun olduğunu söyledi. Az, kitap ve okulun ayrılmaz bir iki olduğuna işaret ederek, “Okul duvarlarının kitapla bütünleşmiş olması ayrı bir güzellik kattı” diye konuştu.

Yorum yapın