Kitap tutkunlarına örnek olması gereken dayanışma

Eylül 10, 2018

Kitap tutkunlarına örnek olması gereken dayanışma

İstanbul Beyoğlu’ndaki Arkeopera Yayınevi’ni su bastı. Tavandan akan sular raflardaki kitapları ıslattı. Birbirinden değerli kitaplar saç kurutma makineleri ile kurutulmaya çalışıldı.

Bu yıl 40. yılını kutlayan, Arkeoloji Sanat Yayınları bünyesindeki Beyoğlu’ndaki Arkeopera Yayınevi zor günler geçiriyor. Yayın hayatına 1978 yılında başlayan ve Anadolu arkeolojisine büyük destek veren yayınevini 30 Ağustos günü su bastı. Tarihi binanın su tesisatı, işyerinin kapalı olduğu saatlerde patladı. Tavandan akan sular raflardaki kitapları ıslattı. Sahibi olduğu yayınevini zorluklarla ayakta tutmaya çalışan Nezih Başgelen’in yardımına ilk koşanlar yine okuyucular oldu. Bir yandan su tahliyesi gerçekleştirilirken, diğer yandan suyun içindeki kitaplar kurtarıldı.

Yazarlardan imza desteği

Kitaplar saç kurutma makineleri ile kurutulmaya çalışıldı. Ayrıca okuyucular tarafından yayınevinin ıslak kitaplarını almak için kampanya başlatıldı. Çığ gibi büyüyen kampanyaya ilk destek arkeoloji kazı ekiplerinden geldi. Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva Işık ve Prof. Dr. Fahri Işık ıslak kitapları almak için düğmeye bastı. Ardından Aizanoi, Leodikeia, Myra/ Demre, Stratonikeia kazı ekipleri de kampanyaya destek verdi. Yazarlar kurutulmuş kitaplarını imzalayarak okuyuculara gönderme kararı aldı. Başgelen, destek için çok duygulandığını, böyle bir günde gösterilen ilginin kendilerini ziyadesiyle sevindirdiğini belirterek şöyle konuştu :

“Destek mesajları mecalimizin kalmadığı bir süreçte bize inanılmaz güç veriyor. Onca yılın emeğiyle oluşan binlerce el emeği göz nuru eserin, kitabın, derginin sular içinde heba olması karşısında dolan gözlerimiz, bu sefer bir gün içinde oluşan dostluk dayanışması karşısında doluyor.”

Kaynak: Hürriyet (10 Eylül 2018)

Yorum yapın