Kitap Eki’nin 6. sayısı raflarda

Haziran 16, 2020

Kitap Eki’nin 6. sayısı raflarda

Kitap Eki dergisinin 6. sayısı yayımlandı.

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte derginin basılı olarak yayınlanmasına kısa bir süre ara verilmek zorunda kalınmıştı. Derginin 4. ve 5. sayıları e-dergi formatında çıkmıştı.

Kitap Eki dergisinin 6. sayısının kapağında edebiyatımızın usta şairi Nâzım Hikmet yer aldı. Halkın şairi Nâzım, güncelliğini her zaman koruyor ve sınırları aşan yolculuğu devam ediyor. Akademisyen İlke Bereketli, Nâzım Hikmet’in bilinmeyen bir şiirinin, neredeyse 100 yılın ardından gün yüzüne çıkarılarak yayınlanması üzerine kapsamlı bir yazı kaleme aldı. “İstanbul’da 1 Mayıs” isimli şiir ve her zaman yeni olan Nâzım Hikmet üzerine nitelikli bir inceleme Kitap Eki dergisinde.

KİTAP EKİ DERGİSİ’NDE İLK KEZ BİR ÖYKÜ

Edebiyat ve edebiyat dışı kategorilerden incelemelerin yer aldığı 6. sayıda ilk defa bir öykü yer aldı. Servan Altıkanat’ın kaleme aldığı “Theremin Çalan Yılmaz…” isimli öykü.

E-KİTAP HAKKINDA MERAK EDİLENLER

E-kitap alanında uzman olan Özgür Barış Akbayır’la kitap dünyasının bu kategorisinde işlerin nasıl yürüdüğünü, e-kitabın üretim süreçleri, sektörün sorunları, e-kitabın gelişim seyri ve geleceği konuşuldu.

FARKLI KATEGORİLERDEN KİTAP İNCELEMELERİ 

Yeni çıkan ve hiç eskimeyen kitaplar incelendi. Anne ve babaların kitap tercihi yaparken faydalanabilmeleri için çocuk kitapları hakkında yazılar hazırlandı.

Kitap Eki dergisinin 6. sayısında yazanlar:

Adnan Saracoğlu, Aynur Kolbay, Aynur Kulak, Aziz Hatman, Berrin Yelkenbiçer, Demet Aksu, Doğuş Sarpkaya, Ecem Güler, Erdal Büyüktaş, Ezgi Özsan, Gökçesu Özgül Kalafat, Gün Çağ Aydın, Günnur Aksakal, Güzella Bayındır, Hande Avtan, İclâl Nur, İlhan Açmancı, İlke Bereketli, Korkut Akın, M. Şeref Özsoy, Merve Okçuoğlu, Metin Yetkin, Murat S. Dural, Nazlı Berivan Ak, Önder A., Serdal Keskin, Serkan Atak, Serkan Parlak, Servan Altıkanat, Toprak Işık, Ufuk Serim.

Derginin okurlara çağrısı şöyle:

OKURLARIMIZDAN BİR TALEBİMİZ VAR!

Bir derginin basılması ve dağıtım süreçleri oldukça zorlu oluyor. Hele ki bizim gibi büyük dağıtım şirketlerinde yer alamayan bir derginin okurlarına ulaşabilmesi tahmin edildiğinden de zor. Ama her şeye rağmen gittiğiniz kitapçının raflarında yer almamız mümkün. Bu da ancak ve ancak siz sevgili okurlarımızın iradesiyle mümkün olabilir. Yapılması gereken şey aslında çok basit. Kitapçınızın Kitap Eki dergisini getirmesini talep ettiğinizde bu gerçekleştirilebilir. Hemen hemen tüm kitapçıların çalıştığı dağıtım firması olan EMEK KİTAP ile biz de çalışıyoruz. Her kitapçı dergimizi EMEK KİTAP aracılığıyla temin edebilir ve raflarında yer verebilir. Sizler de böylelikle hangi şehirde olursanız olun dergimize ulaşabilirsiniz. Kitap Eki dergisinin tüm şehirlere ulaşması için bizimle dayanışmak ister misiniz?

edebiyathaber.net (16 Haziran 2020)

Yorum yapın