“Kitaba Dönüşmek” programında, Rita Ender “İsmiyle Yaşamak” adlı kitabını anlatıyor

Eylül 21, 2016

“Kitaba Dönüşmek” programında, Rita Ender “İsmiyle Yaşamak” adlı kitabını anlatıyor

ismiyle-yasamakSALT ve Robinson Crusoe 389 iş birliğinde düzenlenen “Kitaba Dönüşmek” serisinin sekizinci programında, yazar Rita Ender “İsmiyle Yaşamakadlı yeni kitabını anlatacak.

Ender’e, kitapta söyleşileri yer alan kişilerin eşlik edeceği program 27 Eylül Salı saat 19.00’da SALT Galata’daki Atölye II-III’te.

Tanıtım metninden

“Rita mı!?”, “Kodlar mısınız?”, “Aa Rita ne demek?”, “İsminiz neden böyle?”, “Anan neden böyle bir isim vermiş ki sana?”, “Ha bildiğimiz papatya yani.”, “Yahudi ne?”, “Bu sizin gerçek isminiz mi?”, “Bir anlamı var mı?”, “Helen misiniz?”, “Bu İsrail var ya!!”, “Yanlış anlamazsanız, etnik kimliğinizi sorabilir miyim?”, “Türkçe biliyor musun?”, “Türkçeniz ne kadar düzgün”, “Bayan Rita”, “Nerelisiniz?”, “Memleket nere yani?”, “Çok oldu mu geleli?”, “Baba mı Müslüman?”, “E peki, soyadınız neden Türkçe?”…

Kitap hakkında

“İsmiyle Yaşamak”, Rita Ender’in Türkiye’de doğup büyüyen, burada yaşayan ama isminden dolayı “yabancı” muamelesi gören kişilerle yaptığı söyleşilerin bir derlemesidir. İsimlerin anlamları üzerinden kişilerin hayat hikâyelerini aktaran kitap, çoğunlukla isimden başlayan ötekileştirmeye dair ayrıntılı bir bakış sunar.

Rita Ender kimdir?

Çeşitli gazete ve dergilerde yazıyor; Güncel Hukuk ve Agos için söyleşiler yapıyor. Mümkündür Mucizeler: Rafael Torel’in Hayatı ile Kolay Gelsin: Meslekler ve Mekânlar kitaplarının yazarı; Las Ultimas Palavras [Son Sözcükler] (2015) belgeselinin senaristi ve yönetmenidir.

Konuşma dili Türkçe’dir.

edebiyathaber.net (21 Eylül 2016)

Yorum yapın