Kırtıpil’in yeni sayısında varolmayan yazarlar var

Nisan 20, 2015

Kırtıpil’in yeni sayısında varolmayan yazarlar var

arkakapakKırtıpil Dergisi yeni sayısında bizleri, Türkiye’de yayıncılığın en önemli sorunlarından edebiyatın en oyuncu hallerine varan geniş bir yelpazede keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Yayın hayatına 2012’de başlayan Kırtıpil Dergisi altıncı sayısında da edebiyatın sözü edilmeyen sorunları hakkında kamuoyu yaratıyor, edebiyatın tadını çıkarabilen oyunbaz yazarlara koca bir dosya ayırıyor.

Kalıplaşmış yazar-okur ilişkisine başkaldırmanın bir yolu olarak sanatta oyuna başvurmak yeni bir olgu sayılmaz. Kırtıpil yeni sayısında edebiyattaki işte bu oyunun yeni bir şekline eğiliyor. Takma isimlerle, aslında olmayan kitaplar “çevirerek”, kendini saklayarak, hayalet-yazarlıkla ve daha oluşturuyor. Var Olmayan Yazarlar’ın birçok yöntemle okuruna oyun oynayan yazarlar bu sayının dosya konusunu araştırıldığı dosyada Shakespeare, Ali Teoman, Reşit İmrahor, İhsan Oktay Anar gibi isimlere rastlamak mümkün.

Her ay edebiyattaki sessiz kalkmış bir konuya dikkat çekmeyi amaçlayan Kırtıpil, araştırma konusunda bu kez de Dağıtımcılık’ı işliyor. Türkiye’de yayıncılığın hasıraltı edilmiş en önemli problemlerinden biri olan bu sorunu “Bu Dergiye Ulaşmanız Neden Bu Kadar Zor Oldu?” başlığıyla ele alıyor.

Yayınevleri ve dağıtım şirketleri ile yapılan söyleşilere yer veren Kırtıpil, dağıtımcılığın Türkiye’deki tarihini de kapsamlı bir şekilde sunuyor.

Dosya ve araştırma konularının dışında, öykülere, mimari-edebiyat ilişkisini ele alan yazısıyla Levent Şentürk’e, Ulysses’in çevirmeni Armağan Ekici’ye ve Cem Akaş’a yer veren Kırtıpil’in yeni sayısını Pandora’nın tüm şubeleri, Mephisto Cafe, Robinson Crusoe ve Kırmızı Kedi Kitabevi’nden edinebilirsiniz.

www.kirtipil.net
facebook.com/kirtipildergisi
twitter.com/kirtipil_dergi
instagram.com/kirtipil_dergisi

edebiyathaber.net (20 Nisan 2015)

Yorum yapın