Kim demiş cansızların ruhu yok diye?

Eylül 25, 2014

Kim demiş cansızların ruhu yok diye?

trik_trak_kapak.inddGüngör Tekçe’nin yeni kitabı Trik Trak, 7 yaş ve üstü çocuklar için Burcu Yılmaz’ın resimleriyle Can Çocuk Yayınları raflarında.

Çocuklar için şiir tadında 2 öykü Trik Trak’ta bir araya geldi.

Kitaba da adını veren Trik Trak adlı ilk öyküde kahramanımız bir cep saati. Babasının yelek cebinde başlayan uzun yolculuğunda cepten cebe, şehirden şehre, zamandan zamana dolaşıyor; sonunda kendini yine aynı yelekte, fakat kimin üstünde buluyor dersiniz?

Çöp Adam adlı ikinci öyküde ise ders kitaplarının, defterlerinin köşelerinde yaşayan bir çöp adam var karşımızda. Uğur ders çalışacağı yerde özenle bir kolunu maviye, bir bacağını sarıya boyadığı, başından kirpi gibi saçlar çıkardığı çöp adamını çiziyor da çiziyor. Derken bir gün, içi belki yüzlerce çöp adamla dolu tüm bu defterler, kitaplar kendini tavan arasında bulmasın mı? Tabii çöp adamımız bu duruma çok bozuluyor. Orada kendi gibi unutulmaya yüz tutmuş diğer eşyalarla birlikte günler gelip geçerken bir gün penceresi açılıyor tavan arasının; oradan çıkıp şehre bırakıyor çöp adam kendini. Sokaklarla, caddelerle, yaşayan dünyayla tanışıyor hayatında ilk defa. Esareti bir özgürlüğe dönüşüyor. Ve bu gezilerinde yeni hayatlarla tanışıyor, dostluklar kuruyor…

“Kim demiş cansızların ruhu yok diye? O zaman çevremdeki her şeyi ama önce suları, çiçekleri, ağaçları severek başlayayım.”

edebiyathaber.net (25 Eylül 2014)

Yorum yapın