Kim bu Devrimci Müslümanlar?

Eylül 2, 2013

Kim bu Devrimci Müslümanlar?

Henüz çıkmadan twitter’da çok tartışılanDevrim Ayetleri” adlı kitap, Eren Erdem imzası ile bugün okurlarla buluşuyor.

Daha önce yazdığı Abdestli Kapitalizm, Nurjuvazi gibi kitaplarıyla bilinen ve kamuoyunda “Devrimci Müslüman”  diye tanınan Eren Erdem‘in yeni kitabı çok fazla tartışılacağa benziyor.

2 Eylül itibari ile kitapçılarda olacak kitabın arka kapak yazısı şöyle:

Devrimci Müslümanlar bir suredir hemen herkesin ilgisini çekiyor. İsyan ve İslamşiarıyla 1 Mayısa katıldılar; başından itibaren Gezi Direnişinin ön saflarında yer aldılar. Sivas Katliamını lanetlediler; beş yıldızlı otellerde değil TOMAların önunde iftar açtılar. Mülk Allahındır diyerek abdestli kapitalistleri lanetlediler; İslamın özel mulkiyete bakışını tartışmaya açtılar.

Peki, kim bu Devrimci Müslümanlar?İslama, siyasete, iktidara, insan ilişkilerine ve gundelik hayata bakışları nasıl? Neye dayanarak İslamın devrimci olduğunu söyluyorlar? Ezilenlerin İslamı derken neyi kastediyorlar? Neden surekli padişahlardan, sultanlardan değil de yalnız yaşayan ve yalnız ölen Ebu Zer’den, Habeş bir köle olan Bilal’den bahsediyorlar?

Devrimci Mislimanların önde gelen isimlerinden Eren Erdem, yeni kitabı Devrim Ayetleri‘nde işte bu soruları yanıtlıyor.Abdestli Kapitalizm, Şeytan Evliyaları ve toplatılması istemiyle dava açılan Nurjuvazi isimli kitaplarıyla bilinen Erdem, Devrim Ayetlerinde yine ezber bozuyor. Dinin özu eşitlenmektir diyen Erdem din elbisesi giyerek siyaset yapan ya da servet edinenlerin uykularını kaçıracak gerçekleri aktarıyor. Devrim Ayetleri, kulaktan dolma bilgilerle yaşanan İslam anlayışını tumden dönuşturme iddiasıyla geliyor.”

edebiyathaber.net (2 Eylül 2013)

 

Yorum yapın